Gemeente Amsterdam



Amsterdam kandidaat voor Champions League Finale

5 september 2007
-
Iris Reshef

Amsterdam stelt zich officieel kandidaat voor de Champions League Finale van 2010 of 2011, te houden in de Amsterdam ArenA. Burgemeester Cohen heeft hiertoe het zogenaamde `Agreement with city authority' ondertekend.

Amsterdam verbindt zich daarmee onder andere aan het zorgdragen voor de veiligheid en openbare orde, de organisatie van allerlei promotionele activiteiten, `city dressing' en transport. De KNVB stelt Amsterdam ArenA kandidaat.

Met Schiphol zijn afspraken gemaakt over de beschikbaarheid van de luchthaven voor de aan- en afvoer van bezoekers. Als de Champions League Finale plaatsvindt in Amsterdam, heeft dit een grote promotionele en economische waarde voor de stad. De procedure is dat er voor het einde van 2007 een UEFA-commissie bij de kandidaat-steden langsgaat waarna de UEFA eind 2007 of begin 2008 een besluit zal nemen.

Wethouder Sport Carolien Gehrels hoopt op een positieve beslissing van de UEFA: `Zo'n finale is natuurlijk een gouden kans voor Amsterdam in zowel sportief, zakelijk als cultureel opzicht. Dit evenement geeft de stad een fantastische economische impuls. Ik hoop dat we de finale binnenhalen zodat we de wereld kunnen laten zien dat wij als Amsterdam ook evenementen als het WK Voetbal van 2018 en de Olympische Spelen in 2028 uitstekend kunnen faciliteren'.

De laatste keer dat de finale van de Champions League in Amsterdam was, was in 1998. Toen speelde Real Madrid tegen Juventus (1-0).