Gemeente Coevorden

Coevorden in beeld

Nieuwe bestrating Dorpsstraat in Gees wordt hersteld

De Dorpsstraat in Gees wordt, twee jaar na de reconstructie, grotendeels opnieuw bestraat. Reden voor deze herstelwerkzaamheden is de verzakking aan de westzijde van de straat. Het gedeelte tussen de bebouwde kom-grens aan de kant van Oosterhesselen en de Goringdijk wordt komend voorjaar voorzien van een nieuwe fundatie waarna de bestrating opnieuw wordt gelegd.

In 2005 is in de Dorpsstraat in Gees een regenwaterriool aangelegd en is de weg voorzien van nieuw bestratingmateriaal. Nu, twee jaar later, treden er met name aan de westzijde op het fietsgedeelte verzakkingen op. Dit is het gedeelte weg waar het regenwaterriool is aangelegd en de waterleiding is vervangen. Tijdens de werkzaamheden in 2005 bleek dat de zandverharding onder de weg uit verschillende zandlagen bestond, waardoor onvoldoende draagkracht ontstond in en naast de rioolsleuf. Besloten is op dat moment om de rest van de weg te voorzien van een puinfundatie en het gedeelte dat al klaar was te laten liggen en enkele jaren te wachten om daarna de eventuele verzakkingen te gaan herstellen.

Hoogteverschillen

Inmiddels is duidelijk dat er wel verzakkingen ontstaan in het eerste gedeelte van de Dorpsstraat. Dit geldt met name voor de fietsstrook aan de westzijde van de weg, waar het regenwaterriool is aangelegd. De putten van het stelsel blijven de oorspronkelijke hoogte houden, terwijl het straatwerk verzakt. Hierdoor ontstaan er hoogteverschillen in de fietsstrook die het rijcomfort niet bevorderen en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Op dit moment is de situatie nog toelaatbaar, maar herstel is wel nodig.

Uitvoering

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten EUR 100.000 beschikbaar te stellen om in het voorjaar 2008 de Dorpsstraat over een lengte van één kilometer de helft van de weg te herstraten en te voorzien van een fundatie. Het werk gaat ongeveer twee maanden duren; voor de uitvoering is geen stremming noodzakelijk, omdat de werkzaamheden betrekking hebben op de helft van de weg.


© 2007 Gemeente Coevorden / Laatste wijziging: 5/9/2007 / Bron: Gemeente Coevorden