Politie Groningen

Woensdag 5 september 2007

Provincie Groningen, 05-09-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van beroving bejaarde vrouw

De politie zoekt getuigen van een beroving van een 83-jarige vrouw uit Groningen. De bejaarde vrouw was vrijdagochtend 31 augustus tussen 10.00 en 11.00 thuis gekomen bij haar flatwoning aan de Eikenlaan. Bij haar woning werd het slachtoffer aangesproken door een onbekende vrouw. Zij bood de bejaarde vrouw aan om haar te helpen met de boodschappen. De 83-jarige had aangegeven geen hulp te willen. De vrouw was desondanks meegelopen naar de woning van het slachtoffer. In de woning pakte de verdachte de vrouw bij haar heuptasje. Zij wist vervolgens een klein bedrag uit het tasje weg te nemen. De verdachte verliet met het weggenomen geld de woning. De politie beschikt over een signalement van de vrouw: donkere huidskleur, ongeveer 40 jaar, zwart steil haar tot de schouders, spreekt Nederlands, lengte 1.60 tot
1.70 meter, normaal tot iets stevig postuur, gekleed in spijkerbroek en donkere jas. De politie stelt een nader onderzoek in naar de beroving. De politie zoekt getuigen die iets van de beroving hebben gezien of iets kunnen zeggen over de identiteit van de verdachte. Mensen kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding

Een 51-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising Paterswoldseweg met de Bezettingslaan gewond geraakt bij een aanrijding. De fietser verleende op de kruising geen voorrang aan een 72-jarige automobiliste uit Groningen. Hierdoor werd de fietser aangereden. Hij kwam ten val en raakte gewond. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van de Stadjer werd veiliggesteld op het politiebureau. De auto van de 72-jarige vrouw werd afgesleept.

Groningen/Garmerwolde: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagochtend op de Bedumerweg een verkeerscontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 510 autos. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor snelheid (4x), geen gordel (3x) en verlopen APK (1x). De controle was vooral gericht op snelheid en de technische staat van autos.

Bij een verkeerscontrole op de N360 bij Garmerwolde heeft de politie dinsdagmorgen meerdere bekeuringen uitgedeeld. Twee brom- en snorfietsers hadden een te hoge constructiesnelheid. Daarnaast had een bromfiets een gladde achterband. Twee automobilisten droegen geen veiligheidsgordel. Een persoon werd bekeurd omdat hij niet handsfree belde.

Groningen: ongeval tussen fietser en bromfietser

Een 19-jarige fietsster is dinsdagochtend op de Bedumerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 17-jarige meisje uit Onderdendam wilde op haar bromfiets de fietsster inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre sloeg de 19-jarige plotseling af, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. De fietsster raakt gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietsster werd op de plek van het ongeval onderzocht. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft van de aanrijding een rapportage gemaakt.

Groningen: twee keer rijden zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagnacht op de Pleiadenlaan een 20-jarige man uit Groningen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Naast de man zat de eigenaressen van de auto, een 32-jarige vrouw uit Groningen. Ook de vrouw bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Het duo gaf aan een andere bestuurder te regelen. De mannelijke bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Na een kort rondje te hebben gereden, zagen de agenten dat de betreffende auto al weg was. Zij konden de man en vrouw in de auto even later opsporen. Dit keer zat de vrouw achter het stuur. Ook zij kreeg een bekeuring uitgereikt.

Groningen: kraker voor huisvredebreuk aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Zwarteweg een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor huisvredebreuk. De Stadjer had met enkele anderen op 18 augustus een woning aan de Zwarteweg gekraakt, omdat het pand al geruime tijd leegstond. De eigenaar van de woning, een 49-jarige Stadjer, kon echter aantonen dat de afgelopen maanden in het pand diverse herstel- en
reparatiewerkzaamheden waren verricht. Op grond hiervan bepaalde de officier van justitie dat er sprake was van een onterechte kraakactie. De 30-jarige man weigerde op vordering van de eigenaar het pand te verlaten. Hierop werd de verdachte ingerekend voor huisvredebreuk. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsdief komt niet ver

De politie heeft dinsdagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 42-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. De politie werd door een getuige gewaarschuwd dat vanaf de Moesstraat een fiets werd gestolen. Het vehikel werd door de verdachte in de bosjes achtergelaten. Op grond van het doorgegeven signalement wist de politie de verdachte op te sporen. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Haren: getuigen aanrijding gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding dinsdagmorgen rond 8.25 uur op de Rijksstraatweg Potgieterlaan in Haren. Een onbekende automobilist reed in een grijze auto op de kruising een 16-jarige fietser uit Groningen aan. De man stapte uit zijn auto, maar ging er vervolgens vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. De fietser moest in het ziekenhuis aan zijn verwondingen worden geholpen. Mensen die meer informatie hebben over de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haren. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Ter Apel: gewonden bij frontale aanrijding

Bij een frontale aanrijding op de Heembadweg in Ter Apel zijn dinsdagmiddag twee automobilisten gewond geraakt. Een 29-jarige man uit Mussel kwam in een bocht door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en reed daarbij tegen de auto van een 26-jarige vrouw uit Tweede Exloërmond. De vrouw raakte daardoor bekneld in haar voertuig, maar kon door de brandweer uit haar auto worden gehaald. Beide personen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scheemda: duo zwaait met speelgoedpistool

De politie heeft dinsdagmiddag bij een tankstation op de A7 bij Scheemda een 29-jarige man uit Winschoten en een 44-jarige vrouw uit Bourtange aangehouden. Een getuige meldde dat een inzittende van een auto op de A7 bij Groningen met een vuurwapen zwaaide. Naar aanleiding van een goede omschrijving, wisten agenten de auto bij een tankstation te stoppen. Daar bleek dat het duo een speelgoedpistool bij zich had. Deze is in beslag genomen. Beide personen zijn meegenomen naar het politiebureau en konden na verhoor het bureau verlaten.

Kolham: automobilist met kabels in auto

De politie heeft dinsdagnacht op de A7 bij Kolham een 20-jarige automobilist uit Onstwedde aangehouden op verdenking van diefstal. De man had diverse kabels op de achterbank liggen. Deze kabels bleken afkomstig te zijn van een bouwplaats aan de Concourslaan in Groningen. De Onstwedder is ingesloten voor verhoor.

Winsum: beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft dinsdagmiddag op de N361 in Winsum een 20-jarige automobilist uit die plaats bekeurd voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder had een alcoholpromillage van ruim 0,55 in zijn bloed, terwijl dit voor een beginnend bestuurder maximaal 0,2 promille mag zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Wildervank, KJ de Vriesestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 751, aantal overtredingen: 172, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 453, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Nieuwe Boteringestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 180, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 53 km/uur, snelheidslimiet: 30 km/uur.