Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Katwijk, 5 september 2007

Rederij Triton, Katwijk ZH breidt vloot uit

Naar het zich laat aanzien zal Rederij Triton uit Katwijk ZH met ingang van maart 2008 haar vloot uitbreiden met een nieuw partyschip.

Rederij Triton

Al decennia lang is Rederij Triton uit Katwijk een zeer vooraanstaande reder, die met twee bijzondere schepen; de 'Prins Hendrik' en de 'Princehaven' vele tienduizenden gasten op een speciale manier kennis laat maken met het Groene Hart van Nederland.

Niet alleen de vele boottochten van 3 uur en 4½ uur varen onder het motto "Wateruitstapjes door het Groene Hart van Nederland", maar ook de avondcruises in de maanden juli en augustus zijn niet meer weg te denken, evenals de mogelijkheid tot 'Feestvieren op het water' wat het hele jaar door kan.

Uitbreiding vloot

Door de toenemende groei van 'Feestvieren op het water' in het bijzonder, de inzet van schepen voor bedrijfspresentaties/bijeenkomsten en de vele vaarten voor de 'Zonnebloem organisatie' zal Rederij Triton in 2008 haar vloot uitbreiden.

Op dit moment wordt er op de werf in Meppel hard gewerkt om het nieuwe partyschip, bouwjaar 2004, in optimale staat te brengen. Naar verwachting zal het schip in het voorjaar van 2008 worden gedoopt in Katwijk.

Het nieuwe schip heeft dezelfde capaciteit als de schepen die nu in gebruik zijn (een binnen- en bovendek van elk 150 personen), bovendien is er een keuken aan boord met een buffetlift als specialiteit. Om onder de talrijke bruggen door te kunnen varen, kan de stuurhut hydraulisch omlaag. Er is klimaatbeheersing aan boord en er zijn vanzelfsprekend goede toiletvoorzieningen en een invalidentoilet.

Het schip is 37 meter lang en 6,42 meter breed.

Ook in september en oktober biedt Rederij Triton de mogelijkheid van 'Wateruitstapjes door het Groene Hart van Nederland' van 3 uur varen en in de maand september eveneens van 4½ uur varen. Tijdens deze tochten genieten de gasten van dit mooie natuurgebied in de Randstad met diepliggende polders en veelal pittoreske stadjes en dorpen.

Door de uitbreiding van de vloot ontstaan er voor 'Feestvieren op het water' nog meer mogelijkheden.