Gemeente Alphen aan den Rijn


Staatssecretaris Aboutaleb opent Doen-ja!

Wethouder Blom trots op Maatschappelijk Activeringscentrum:

Staatssecretaris Aboutaleb heeft woensdag 5 september 2007 Doen-ja! geopend, het Maatschappelijk Acitveringscentrum in Alphen aan den Rijn. In Doen-ja! gaan werkzoekenden met behoud van uitkering diensten verlenen aan de inwoners van de stad. De deelnemers aan dit project hebben zelf interviews afgenomen bij mensen met een bijstandsuitkering om te inventariseren waar kennis en kunde voorhanden is. Latere interviews met inwoners maakten duidelijk naar welke diensten vraag is. Zodoende sluit het aanbod goed aan bij de vraag. Wethouder Robert Blom (werk en bijstand) gaf in zijn toespraak aan er veel vertrouwen in te hebben dat dit ambitieuze project slaagt.

Het doel van het Maatschappelijk Acitiveringscentrum is werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt te activeren. Met het uitvoeren van activiteiten en diensten voor wijk of stad vanuit het centrum doen zij werkervaring op en wordt de mogelijkheid gecreëerd om door te stromen naar stages of betaald werk.

Uit de interviews die de deelnemers hebben afgenomen, blijkt dat inwoners vooral behoefte hebben aan hulp bij het invullen van formulieren. Maar ook activiteiten voor jongeren, taalles Nederlands en computercursussen scoorden hoog. De deelnemers aan het project gaan deze activiteiten opzetten en begeleiden.

In 2006 zijn in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Almelo, Culemborg en Ede pilot-projecten gestart voor het opzetten en inrichten van een Maatschappelijk Activeringscentrum. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hiervoor een half miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn