Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 05-09-2007

Autodief gepakt

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een autokraker gepakt. Omstreeks 13.15 uur reed een autodief langs een CAT-scan van het KLPD op de Rijksweg A28. Hieruit kwam naar voren dat de auto als gestolen te boek stond. Meerdere politieautos werden op de hoogte gebracht en keken uit naar de auto. Op de Rijksweg A1 werd de auto rijdend aangetroffen. Door agenten werd een stopteken gegeven maar de bestuurder negeerde deze en een achtervolging ontstond. Met hoge snelheid, waarbij snelheden werden gehaald van 200 kilometer per uur, ging het in de richting van de binnenstand van Amersfoort. Op de Zonnehof sprong de 35-jarige bestuurder uit de auto en rende een horecagelegenheid aan de Snoekaertlaan in. De man zonder vast woon- of verblijfplaats werd aangehouden en ingesloten voor het verhoor.

Roodlicht controle

LEUSDEN- Van 13.30 uur tot 14.30 uur werd een roodlichtcontrole gehouden op de Heiligenbergerweg. In totaal negeerden 5 bestuursters het rode licht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd een bromfietser aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 21.45 uur werd de 40-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Stadsring. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen boom

ACHTERVELD- Op dinsdagavond raakte een automobilist zwaar gewond bij een aanrijding. Omstreeks 23.10 uur reed een 19-jarige man uit Terschuur over de Jan van Arkelstraat. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste vervolgens tegen een boom. De man kwam vast te zitten in zijn auto en de brandweer moest hem uit zijn benarde positie bevrijden. De man is vervolgens met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.