Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 05-09-2007

Man overlijdt na schietincident

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Heinrich Bertestraat een schietincident plaats met dodelijke afloop.

Rond 14.00 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat er geschoten werd in de omgeving van de Heinrich Bertestraat. Ter plaatse troffen agenten een man op de Frans Leharsingel aan. De man bleek inmiddels te zijn overleden. Volgens getuigen was het slachtoffer door een andere man neergeschoten. Uit onderzoek bleek het slachtoffer een 41-jarige man uit Utrecht. Omdat sprake was van een vuurwapen heeft een arrestatieteam in twee woningen aan de Heinrich Bertestraat een onderzoek ingesteld. Hier werd geen verdachte aangetroffen.

Omstreeks 23.15 uur heeft een 38-jarige man uit Zeist zich aan het politiebureau Paardenveld in Utrecht gemeld en aangegeven betrokken te zijn geweest bij het schietincident aan de Heinrich Bertestraat. De man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie zet het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij voort.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Op de Zuilense Ring vond in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 september een eenzijdige aanrijding plaats waarbij de bestuurder onder invloed was.

Omstreeks 03.45 uur reed een 57-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de Zuilense Ring. De man reed vanuit de richting Maarssen in de richting van Utrecht. Plotseling verloor de man de macht over het stuur en belandde met zijn auto op de verkeerde weghelft. De auto raakte in de slip en kwam uiteindelijk op de kop tot stilstand. De 57-jarige bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden.

Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken en de man zelf ook aangaf gedronken te hebben, werd een eerste blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man was slechts licht gewond zodat hij voor een ademanalyse mee kon naar het bureau. De ademanalyse wees 500 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft winkelend publiek samen met personeel van een winkel een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd.

Door personeel van een winkel aan het Smaragdplein werd omstreeks 15.15 uur gezien dat een man diverse goederen wegnam zonder deze eerst af te rekenen. Het personeel greep in en wilde de man aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig en gooide onder andere een fles in de richting van het personeel. Uiteindelijk werd de man met hulp van winkelend publiek aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Vrouw onder invloed aangehouden

UTRECHT Op t Goyplein heeft de politie dinsdagavond een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed op haar fiets tegen een auto was gereden.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op t Goyplein. Ter plaatse bleek dat een 21-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets tegen de auto van een 34-jarige man uit Utrecht was gereden. Beiden hadden nagenoeg geen schade. Wel hadden de agenten het vermoeden dat de vrouw gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse 745 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd zij weer naar huis gestuurd.