Ingezonden persbericht


FOUNTER kiest Cordys voor ontwikkelen ICT-applicaties voor slimme energiemeters

Putten, 5 september 2007 - FOUNTER, turnkey leverancier van Smart Metering-oplossingen, en Cordys, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), zijn een strategische samenwerking aangegaan. Deze samenwerking is gericht op de verdere ontwikkeling en realisatie van Smart Metering-oplossingen en hieraan gerelateerde dienstverlening. Binnenkort zullen de energiebedrijven starten met het vervangen van alle bestaande elektriciteit- en gasmeters door een nieuwe-generatie intelligente meters. Deze grootschalige vervanging heeft een enorme impact op de logistieke alsmede operationele bedrijfsprocessen binnen de energieketen.

FOUNTER past de Cordys-oplossingen toe om haar Operational Support System (OSS) vorm te geven en, als onderdeel van de enorme vervangingsoperatie, de werkstromen aan te sturen. In concreto ontwikkelt FOUNTER met behulp van de Cordys-processoftware oplossingen voor automatic meter management (AMM) en centrale toegangsserver (CTS), en wordt tevens de fysieke vervanging van de betreffende energiemeters ondersteund, inclusief het realiseren van de volledige back-end-integratie met bestaande systemen. Tevens zullen met behulp van de Cordys-processoftware nieuwe Meter-to-Cash-processen voor nieuwe producten en diensten gerealiseerd worden.

"De Business Process Management-software van Cordys leent zich hier uitstekend voor", zegt Huub Albers, algemeen directeur van FOUNTER. "Bestaande processen en applicatieservices worden eenvoudig opgenomen in de nieuwe Smart Metering-omgeving en zorgen bovendien voor de directe integratie met alle onderliggende back-end-systemen. Aanpassingen of veranderingen in de processen zijn vervolgens uiterst eenvoudig door te voeren, met een continue optimalisatie van bedrijfsprocessen als resultaat. Met Cordys hebben wij de gewenste strategische partner gevonden met 'state-of-the-art' software om het Smart Metering-initiatief te kunnen faciliteren. Veel bestaande ICT-omgevingen zijn tenslotte gebouwd op basis van technologische keuzes in de jaren negentig van de vorige eeuw. Deze voldoen echter niet aan onze hoge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit. Cordys is in staat om dankzij toepassing van de nieuwste technologieën tegemoet te komen aan onze eisen en wensen waardoor we onze klanten optimale oplossingen kunnen bieden."

Ron Matser, Senior Vice-President Strategic Alliances van Cordys: "Cordys heeft al met diverse internationale klanten ervaring opgebouwd in deze branche. Smart Metering is een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de energiesector, waarbij veelal aangesloten dient te worden op bestaande middleware- en integratie-infrastructuren. Cordys maakt hier optimaal gebruik van. Door gebruik te maken van de flexibele Cordys-technologie, kunnen nieuwe processen, zoals het Meter-to-Cash-proces makkelijk aangepast worden aan veranderende marktsituaties en reguleringen. Hierbij is slechts minimale inspanning vereist op de onderliggende back-end-systemen. Wij zijn daarom zeer verheugd dat we gezamenlijk met FOUNTER en haar partners kunnen bijdragen aan deze innovatieve totaaloplossing."

FOUNTER en Cordys hebben inmiddels een groot aantal Smart Metering-procesmodellen beschikbaar gesteld, waardoor een snelle introductie van de intelligente meters mogelijk is. Naast het regisseren van het Smart Metering-uitrolproces en het aansturen van de nieuwe Meter-to-Cash-processen, wordt tevens een 'out of the box' Proces Monitoring-tool geleverd, die real-time inzage biedt in de voortgang en kwaliteit van de interne operationele processen.

Energiebedrijven die de FOUNTER Smart Metering-oplossing inzetten, kunnen op zeer korte termijn kant-en-klare procesmodellen configureren binnen hun eigen ICT-omgeving. Door out of the box integratie met back-end-systemen, bijvoorbeeld SAP ISU, worden de integratiekosten sterk teruggedrongen.

###

Over FOUNTER
FOUNTER (www.founter.com) is een initiatief van VolkerWessels en Accenture. FOUNTER biedt end to end oplossingen voor de energie- en watermarkt op het gebied van Smart Metering-systemen. Binnen het FOUNTER-businessconcept werken gerenommeerde partners en leveranciers samen. Op basis van een heldere systeemvisie worden geïntegreerde ICT-oplossingen voor de gehele procesketen van 'Meter to Invoice' ontwikkeld en turnkey opgeleverd ten behoeve van netbedrijven en energieleveranciers. Het leveren van de meters, de communicatie alsmede het organiseren en realiseren van de uitrol zijn hiervan integraal onderdeel. Vanuit de hoofdlocatie in Amersfoort wordt de West-Europese markt bediend.

Over Cordys
Cordys (www.cordys.com) levert hoogwaardige Business Process Management-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De unieke, op Service-Oriented Architecture (SOA) gebaseerde oplossing van Cordys voorziet in het sneller en beter ontwerpen, uitvoeren, monitoren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bedrijven uit verschillende markten wereldwijd kiezen Cordys voor de verbetering van hun bedrijfsprestaties. Deze optimalisatie is mogelijk doordat IT-systemen dankzij Cordys continu real-time geoptimaliseerd kunnen worden binnen een codevrije omgeving. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie,