Gemeente Halderberge


Halderberge verstrekt minima gratis spaarlampen (5 september 2007)

De gemeente Halderberge verstrekt aan huishoudens met een minimum inkomen éénmalig spaarlampen tot een waarde van maximaal 45.

Het afgelopen jaar zijn de energielasten flink gestegen. Huishoudens met een minimum inkomen kunnen daardoor problemen ondervinden. De gemeente Halderberge komt deze huishoudens tegemoet door hen gratis spaarlampen te geven. Met het gebruik van spaarlampen kan op de energierekening worden bespaard: gemiddeld 50,- over de levensduur van een lamp (8000 branduren).

De huishoudens die bij de gemeente bekend zijn en die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een bestelformulier en begeleidende brief thuisgestuurd. Ze kunnen voor maximaal 45,- aan spaarlampen bestellen bij stichting SlimLicht!. Daarvoor kunnen 10 tot 12 spaarlampen worden besteld. Dat levert elk huishouden uiteindelijk een besparing op van zon 500,- tot 600,-, uitgaande van 8000 branduren per lamp. De gemeente draagt zorg voor de kosten en de verzending van de spaarlampen en SlimLicht! levert de lampen aan de gemeente.

Huishoudens met een minimum inkomen die niet bekend zijn bij de gemeente worden dringend verzocht om zich te melden voor de actie. V
ia wegwijs@halderberge.nl of telefonisch op het nummer 0165-390790 van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Of aan het loket van "Wegwijs", gevestigd in het gemeentehuis, Sint Annaplein 1 in Oudenbosch. De openingstijden zijn: van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur, op maandagavond van 17.30 tot 19.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Stichting SlimLicht!
SlimLicht! is een stichting zonder winstoogmerk. Zij heeft als doel om zoveel mogelijk gloeilampen in Nederland te vervangen door spaarlampen. Dit gebeurt via partnerorganisaties zoals woningcorporaties en gemeenten. Die organisaties vragen hun achterban om zoveel mogelijk gloeilampen te vervangen door spaarlampen. Het voordeel daarvan is dat huishoudens energie en dus geld besparen en daarmee direct de broeikasproblematiek bestrijden. Meer informatie over SlimLicht! is te vinden op www.slimlicht.nl.

Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 05/09/2007