Universiteit Maastricht

5 september 2007

Mobieltjes financieren Ghanese operatiekamer

Actie MUSTANGH foundation tot en met november

Veertigduizend oude mobiele telefoons moeten de bouw van een operatiekamer in het West Gonja Hospital in Ghana gaan financieren. De MUSTANGH foundation, een aan de Universiteit Maastricht gelieerde studentenstichting die zich inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg in dit ziekenhuis, voert samen met Mobile Phones 4 Life actie in de maanden september tot en met november. Doel: zoveel mogelijk mobiele telefoons verzamelen in 21 studentensteden. De MUSTANGH Foundation zette in 2004 een samenwerking op met het West Gonja Hospital in Ghana, het enige ziekenhuis in een gebied ter grootte van twee vijfde deel van Nederland. MUSTANGH steunt het ziekenhuis met geld en materiaal en organiseert unieke stages voor Maastrichtse geneeskunde studenten. Een goed uitgeruste operatiekamer is van groot belang voor de gezondheidszorg in dit gebied. Daarom verzamelen tot en met november studenten-, studie- en sportverenigingen in 21 studentensteden zoveel mogelijk mobieltjes. Ze strijden onderling om de meeste mobieltjes op te halen en krijgen vijftig cent per exemplaar. De winnende vereniging krijgt de opbrengst verdubbeld. Als er veertigduizend telefoontjes worden ingehaald, kan de complete operatiekamer bekostigd worden.

In de Benelux circuleren ongeveer 15 miljoen oude, niet meer gebruikte gsm's. Deze toestellen hebben echter allemaal nog een waarde. Stichting Mobile Phones 4 Life is een initiatief om door inzameling van deze gebruikte mobiele telefoons diverse goede doelen te steunen en een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Hanneke Verbrugge, tel. 06-13424555, e-mail H.Verbrugge@student.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.