Bestuur de toekomst met Fisker Automotive, een nieuwe groene Amerikaanse premium autofabrikant

05/09/2007 15:31



PR Newswire



IRVINE, Californië, September 5 /PRNewswire/ --
Quantum Technologies en Fisker Coachbuild, LLC maken de lancering bekend van een joint venture in Fisker Automotive, Inc. - een groene Amerikaanse premium autofabrikant. Fisker Automotive zal een reeks aan milieuvriendelijke premiumauto's aanbieden - met de eerste productieauto voor haar 'Worldwide North American' debuut op de 2008 Detroit Auto Show in januari. Naar verwachting zullen er bij de eerste productie jaarlijks 15.000 wagens van de band rollen met prijzen die starten onder de 100.000 dollar. (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070905/LAW009LOGO ) Design- en technologische ontwikkelingen zijn al onderweg voor de eerste productieauto. Alle modellen zullen worden uitgerust met een geavanceerde plug-in hybride technologie die onder de naam Quantum Drive, exclusief ontwikkeld voor Fisker Automotive door Quantum Technologies. Dit splinternieuwe plug-in chassis van Quantum Drive stelt Fisker in staat om een innovatieve luxueuze auto te ontwerpen van ongeëvenaarde proporties. Dankzij jaren van hoogstaand autodesign geniet de merknaam Fisker wereldwijde erkenning. Tijdens haar 18 jaren in de automobiel ontwerpbusiness, heeft Henrik Fisker zijn stempel achter gelaten op enkele van de meest gewaardeerde automobielen. Zijn creaties variëren van de BMW Z8, Aston Martin DB9 & V8 Vantage tot zijn meest recente ontwerpen, zoals de Tramonto en Latigo CS, ontworpen onder de vlag van de Fisker Coachbuild. Fisker Automotive blijft het oorspronkelijke oranje en blauwe logo van Fisker Coachbuild voeren.
"Het geplaagde milieu heeft de aandacht van de wereld. Om een premium luxueuze groene auto te ontwikkelen, die tevens een aantrekkelijk design heeft, kan een verschil maken. Wij kijken er enorm naar uit om onze expertise in het ontwerpen van automobielen te koppelen aan de plug-in hybride technologie van Quantum in Quantum Drive. Deze baanbrekende ontwikkeling van het chassis zal ons een ontwerp opleveren van spectaculaire proporties - één die het Fisker plaatje zal dragen", aldus Henrik Fisker, CEO bij Fisker Automotive, Inc. "Wij willen dat de mensen in mooie snelle auto's kunnen rijden, die het milieu niet belasten - auto's die 'eco-chique' zijn en minder invloed hebben op de opwarming van de aarde".
Quantum Technologies heeft een lange historie van geavanceerde technologie. De voordelen van een totaal nieuw, van de grond af aan, ontwerp voor een plug-in hybride voertuig te ontwikkelen bestaan uit geoptimaliseerde brandstofefficiëntie en prestatie, onveranderde infrastructuur voor tankstations en thuis oplaadbare accu's via iedere 110 volt stopcontact tegen een fractie van de kosten. Een schoner en stillere auto voor lokaal reizen ... en dit alles met de meest geavanceerde luxe die bij een luxueuze auto horen.
"Ons doel hier is om de verbetering te leveren die Quantum Technologies heeft gemaakt op het terrein van de plug-in hybride technologie. Door onze inspanningen te combineren met het befaamde ontwerptalent van Henrik Fisker, kunnen wij een auto produceren die het verschil maakt voor het milieu - zonder de luxe op te offeren waarmee de beste auto's worden geleverd", verklaarde Alan Niedzwiecki, CEO bij Quantum Technologies.
Fisker Automotive is een particuliere onderneming die geleid wordt door executive managent teams van Fisker Coachbuild, LLC en Quantum Technologies met Henrik Fisker als de CEO van Fisker Automotive. Fisker Coachbuild, LLC is de exclusieve ontwerper voor Fisker Automotive tijdens hele ontwikkeling van het product.

Over Quantum Technologies:
Quantum is een beursgenoteerde, wereldleider en OEM leverancier van state-of-the-art schone voortstuwingstechnologieën, brandstof en energie opslagtechnologieën en diensten, waaronder voortstuwingssystemen voor wagens op waterstof brandstofcellen, interne waterstof verbrandingsmotors, elektrische hybride auto's en plug-in hybriden, gebaseerd op geavanceerde elektronische controlesystemen en lithium ion accu's die ontwikkeld werden door Quantums strategische partner Advanced Lithium Power Ltd. Quantum levert ook technische service, waaronder het ontwikkelen en bekrachtigen van voertuigen en de tweede fase van het fabricageproces via haar zuster Tecstar.

Over Fisker Coachbuild, LLC:
Fisker Coachbuild, LLC is een particuliere onderneming die met haar nieuwe visie de wereld van exotische, hoog presterende sportauto's heeft veranderd. Hun opvallende ontwerpen en vakkundig geconstrueerde automobielen worden met de hand vervaardigd, waarbij slechts gebruik gemaakt wordt van de hoogste kwaliteit materialen en zij worden voorzien van de nieuwste veiligheidstechnologie. Fisker Coachbuild biedt elegante en tijdloze sportauto's, waarvan de productie gelimiteerd is, hetgeen de hoogste exclusiviteit oplevert. De Fiskerlijn bestaat nu uit de Tramonto en Latigo CS. Ook worden er creatieve designdiensten uitgevoerd d.m.v. verkoopsactiviteiten om de merknaam van Fisker Coachbuild verder uit te bouwen. De Artega GT, die ook ontworpen is door Fisker Coachbuild, werd onlangs gelanceerd op de 2007 autobeurs van Genève. De strategie voor de toekomst zal zich totaal richten op het ontwerp van de milieuvriendelijke premium auto's voor Fisker Automotive, Inc.

Web site: http://www.fiskerautomotive.com

Informatie, +1-714-888-4255, fax, +1-714-888-4256, info@fiskerautomotive.com, voor Fisker Automotive. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070905/LAW009LOGO , AP Archief: http://photoarchive.ap.org , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com