Gemeente Oldenzaal


College B&W bezoekt Cannondale

gepubliceerd op : 5-9-2007

Op vrijdag 24 augustus jl. bracht het college van burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek aan fietsfabrikant Cannondale.

De heer McGuane, president van Cannondale Europa, gaf daarbij een korte uiteenzetting over de geschiedenis van het bedrijf en ging daarnaast in op de redenen waarom voor een Nederlandse vestiging in Oldenzaal is gekozen. Volgens McGuane ging Cannondale in 1971 in de plaats Georgetown in de Verenigde Staten van start met de ontwikkeling en productie van fietsaanhangers, later gevolgd door andere outdoorartikelen. In 1989 vestigde Cannondale zich in Oldenzaal, omdat de ligging aan de A1 en de arbeidsmoraal van de Twentenaren de Amerikanen aanspreekt. Alle fietsen voor de Europese markt worden in Oldenzaal geassembleerd. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 900 medewerkers in dienst, waarvan 80 op de Oldenzaalse vestiging. Onder het motto Pride (beste fiets), Passion (deelname in wedstrijden) & Participation (betrokkenheid) is Cannondale actief in de sponsoring van wielrenners en mountainbike-evenementen.

Het Oldenzaalse college legt op regelmatige basis bedrijfsbezoeken af, teneinde actief met het lokale bedrijfsleven in contact te treden.