Ministerie van Financiën

Top financiële sector bespreekt vestigingsklimaat

nieuwsbericht | 05-09-2007 | Directie Voorlichting

De top van de in Nederland gevestigde financiële sector komt woensdagavond 5 en donderdag 6 september in Amsterdam bijeen om te overleggen over het vestigingsklimaat. Wat moet er volgens de hoofdrolspelers zelf gebeuren om Nederland aantrekkelijk te maken en te houden voor financiële instellingen? De conferentie vormt het startpunt van een intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en toezichthouders.

Nederland heeft traditioneel een omvangrijke en sterke financiële sector die de concurrentie aankan met het buitenland. Die positie moet echter steeds bevestigd worden omdat elders de ontwikkelingen niet stil staan. Samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en toezichthouders, veel frequenter en nauwer dan voorheen, is noodzakelijk om snel op nieuwe ontwikkelingen te kunnen inspelen. De conferentie vormt de aftrap van die samenwerking.

Sprekers op de conferentie zullen zijn minister Wouter Bos, Rijkman Groenink (ABN AMRO), Arthur Docters van Leeuwen (AFM), Frank Heemskerk (staatssecretaris van Economische Zaken), Joost van der Does de Willebois (Euronext) en Lodewijk Asscher (wethouder Amsterdam). Een panel met Jaap Winter, Stef van Weeghel en Bert Menkveld zal discussiëren over de uitdagingen waarvoor markt en overheid staan. Dagvoorzitter is Frits Bolkestein.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Vestigingsklimaat


* Laatst aangepast: 05-09-2007