Kinderen testen vaardigheden en ontdekken sport dankzij games

05/09/2007 16:40



NVPI Interactief



Games met educatieve doelstellingen zijn momenteel zeer populair. Ze worden met succes ingezet om kinderen een duwtje in de rug te geven om ook in het echt te gaan sporten. Een andere toepassing is het spelenderwijs ontdekken van talenten en vaardigheden aan de hand van computerspelletjes. Bijvoorbeeld binnenkort bij de gameworkshops tijdens 'Mission Olympic, The City' in Soest en de interactieve tentoonstelling 'Let's Play' in het Industrion.

Gamen is goed. Niet alleen voor kinderen; maar ook voor volwassenen. De positieve effecten van gamen staan centraal in de campagne: 'Vitamine G: Gamen is Goed!' Speciaal voor iedereen die dit zelf wil ervaren, werkt de NVPI Interactief met de E-sportbond samen tijdens een aantal bijzondere gameactiviteiten. Tijdens deze evenementen ligt de nadruk op de positieve aspecten van gamen.

Gamen tegen professionals
'Let's Play' in het belevingscentrum van Industrion is een 'tentoonstelling' in de vorm van games. Kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om hun vaardigheden, creativiteit en talenten te ontdekken. Ook kunnen ze vaardigheden en technieken leren van professionals tijdens het speciale E-sportweekend bij Industrion op 15 en 16 september. Kinderen krijgen dan de kans om te gamen tegen professionele gamers.

Gamen is ook sport
Hoe stimuleer je jongeren om meer te gaan bewegen? Tijdens 'Mission Olympic, The City' op vrijdag 21 september in Soest kunnen jongeren tijdens gameworkshops ontdekken hoe leuk het is om te sporten. Een sportgame is een goed middel om te ontdekken welke sport je het meest aanspreekt. Als je dan weet welke sport je het leukst vindt, is de stap naar het 'echte' sporten zo gezet. En als je al een sport beoefent, zijn games leuk om je vaardigheden verder te ontwikkelen. 'Mission Olympic, The City' is een initiatief van NOC-NSF en Coca-Cola.

Meer informatie is te vinden op www.gamenisgoed.nl, www.e-sportbond.nl, www.industrion.nl en www.missionolympic.nl.





http://www.gamenisgoed.nl