Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 5 september

BERGEN OP ZOOM, 5 september 2007

Eigenaar coffeeshop aangehouden voor te grote voorraad

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op dinsdagmiddag een coffeeshop aan het Sint Catharinaplein. Hier werd een handelsvoorraad van 610 gram softdrugs aangetroffen en een groot aantal joints. De maximaal toegestane hoeveelheid bedraagt 500 gram.
De 56-jarige eigenaar uit Rotterdam is aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt.

Twee personen aangehouden na belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag twee personen aan in op de Oude Stationsweg voor belediging. Parkeercontroleurs bekeurden een 21-jarige man uit Bergen op Zoom omdat er geen parkeerkaartje in zijn auto lag. De man werd erg boos en beledigde de parkeercontroleurs. Ze belden de politie. Deze hield de verbaal agressieve man aan. Hij verzette zich tegen de aanhouding.
De verdachte was op dat moment met een groepje personen, die op hun beurt de politie beledigde. Een 21-jarige uit Bergen op Zoom vrouw hield na enkele waarschuwingen niet op en is aangehouden. Na verhoor zijn beide verdachten met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Van de parkeercontroleur en de politieman is aangifte opgenomen van belediging.

Drie gewonden bij ongeval

WOUW: De politie kreeg op dinsdagmiddag omstreeks 16.15 uur melding van een ongeval op de A58 ter hoogte van Heerle. Een 18-jarige man uit Nijmegen reed in een bestelauto over de A58 komende uit de richting Bergen op Zoom. Hij kon niet op tijd remmen voor het verkeer dat voor hem moest remmen. Hierdoor ontstond er een aanrijding tussen deze bestelbus en een bestelbus bestuurd 35-jarige man uit Hoogerheide. Deze schoof vervolgens door tegen een auto, bestuurd door een 69-jarige man uit Bourschied (Luxemburg).De 18-jarige man, zijn 47-jarige inzittende, een man uit Nijmegen, en de man uit Hoogerheide zijn naar het Lievensberg ziekenhuis vervoerd met nekklachten en borstletsel.

Man aangehouden na mishandelen jongen

NOORDHOEK: De politie hield op dinsdag aan het begin van de avond een 37-jarige man uit Noordhoek aan. De man zou even daarvoor een 12-jarige jongen uit Noordhoek bij de keel hebben gepakt. De 12-jarige had tijdens het spelen een bal in het gezicht van het zoontje van de verdachte gegooid. De verdachte kwam verhaal halen. Dit gebeurde op de Vlasaard. Van de 12-jarige is aangifte opgenomen van mishandeling. De verdachte is verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man komt ten val met fiets

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond kreeg de politie melding dat er een man ten val was gekomen in de Visdonktunnel. De 72-jarige fietser slingerde volgens getuigen en kwam te val. Hierbij kwam hij met zijn hoofd tegen de tunnelbak, waardoor hij een hoofdwond opliep. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Hennepdrogerij ontmanteld

HOEVEN: Op dinsdagmiddag ontdekte de politie een hennepdrogerij aan de Julianastraat. In een woning werd ruim 62 kilo hennep aangetroffen. Bij het doorzoeken van de woning kwam er een man aan bij de woning. Toen hij merkte dat er mensen in het pand waren liep hij weg. Hij is in de Bovenstraat aangehouden. De 47-jarige Roosendaler is op het politiebureau verhoord en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of er nog meer personen bij de drogerij betrokken zijn. De drogerij is ontmanteld. De politie kwam de drogerij op het spoor door een anonieme tip.

Politiehond Remco spoort vrachtwageninbrekers op

MOERDIJK: De politie hield op woensdag even na middernacht drie verdachten aan van diefstal. De politie kreeg even tevoren een melding dat er een aantal mannen zouden rondhangen op de Steenweg bij een parkeerplaats. De politie ontdekte daar dat er een aantal goederen uitvrachtwagens waren gestolen. Een deel van de goederen stonden nog op de parkeerplaats. De daders sneden het zeil open en namen zo goederen mee. Met behulp van een speurhond werden de drie achterhaald. Speurhond Remco vond de drie vluchtende verdachten en zij konden worden aangehouden. Eén van de verdachten, een 29-jarige man uit Sint Willebrord, werd tijdens zijn vlucht gebeten door de politiehond en kon hierdoor worden aangehouden. Hij liep hierbij verwondingen op en is hiervoor in het ziekenhuis behandeld. De andere twee verdachten, een 37-jarige man uit Kruiningen en een 25-jarige man uit Joegoslavië, konden ook aangehouden worden.
Aan in ieder geval 4 vrachtwagens was schade als gevolg van inbraak. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld in afwachting van verder onderzoek.

Vierde aanhouding na steekpartij

ROOSENDAAL: Een vierde verdachte van de vechtpartij, die maandag ontstond op de Markt, is woensdagochtend aangehouden in zijn woning. De 15-jarige jongen uit Roosendaal is aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De vechtpartij ontstond maandagavond op de Markt n.a.v. een eerder conflict tussen de partijen. De partijen mishandelden elkaar over en weer en een 19-jarige Roosendaler werd gestoken in heup en hand. Deze man, een andere 19-jarige man uit Roosendaal en een 17-jarige jongen uit Roosendaal werden dezelfde avond al aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. Als gevolg van de vechtpartij was het Emile van Loonpark enige tijd afgesloten, terwijl de politie zocht naar sporen.

Auteur: Inge Rijgersberg