Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 5 september

BREDA, 5 september 2007

Man weet diefstal mobieltjes te voorkomen

BREDA: Op dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur liep een 18-jarige man uit Bergen op Zoom over in de Nassaustraat richting het station. Hij was aan het bellen en voelde plotseling dat de telefoon werd vastgepakt door iemand die achter hem fietste. De onbekende ging er op de fiets met de telefoon vandoor. De 18-jarige dwong de dief tot stilstand door zijn fiets vast te pakken. De dief bedreigde hem, maar de man wist zijn telefoon terug te pakken.
De politie heeft aangifte opgenomen diefstal en bedreiging.

BREDA: Een 18-jarige man uit Breda stond op dinsdag omstreeks 18.25 uur te wachten bij de bushalte aan de Sophiastraat. De man pakte zijn mobiele telefoon tevoorschijn, toen een man kwam aanfietsen en de telefoon afpakte. De 18-jarige man zag de dief wegfietsen richting de Seeligsingel. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auto weggenomen

BREDA: Op dinsdagavond is tussen 19.10 uur en 19.40 uur een auto gestolen vanaf een parkeerterrein aan de huisdreef. De eigenaar had de sleutels van de auto in het dashboardkastje van de auto van een bekende gelegd. Deze auto stond op dezelfde parkeerplaats. In deze auto was ingebroken en met behulp van de sleutels was de donkerblauwe Volkswagen Golf met kenteken 49-TL-PH weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Inbraak in winkel

SINT WILLEBRORD: Onbekende braken in de nacht van dinsdag op woensdag in in een winkel aan de Kievietstraat. De daders maakten een gat in het dak en kwamen zo binnen. Binnen namen ze een hoeveelheid rookwaar weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak

Vier aanhoudingen in hennepkwekerij

PRINSENBEEK: De politie trof op dinsdagochtend een hennepkwekerij aan op de Peppelhof. Eerder was er een melding binnen gekomen dat hier een hennepkwekerij zou zitten. Het betrof een kwekerij met 100 planten. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. In het pand werden vier aanhoudingen verricht. Een 36-jarige Bredanaar, de 54-jarige bewoonster van het pand, een 22-jarige Bredase en de 55-jarige bewoner van het pand zijn aangehouden en verhoord op het politiebureau. Hierna zijn ze met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor verduistering identiteitsbewijs

BREDA: Leden van het bike-team hielden op disndagavond een 25-jarige Bredanaar aan voor verduistering. De bikers werd aangesproken door een vrouw die in de trein was lastiggevallen door twee mannen. De politie sprak de mannen aan op hun gedrag en vroeg om hun identiteitsbewijs. De 25-jarige Bredanaar bleek naast zijn eigen identiteitsbewijs ook nog het identiteitsbewijs van iemand anders in zijn bezit te hebben. De bikers trokken het bewijs na en het bleek sinds 13 augustus gesignaleerd te staan als gestolen. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Het identiteitsbewijs zal geretourneerd worden aan de rechtmatige eigenaar.

Auteur: Inge Rijgersberg