Gemeente Gouda


actie regenton op herhaling (5-9-2007)

De gemeente Gouda wil stimuleren dat inwoners van de stad bewust met water omgaan. Daarom konden Gouwenaren in juli een regenton kopen met 30 euro korting. 176 huishoudens kozen voor water uit eigen ton en bestelden een van de drie actiemodellen. Om nog meer mensen de gelegenheid te geven met korting een regenton aan te schaffen, zet de gemeente de actie na de vakantieperiode voort.

Het gebruik van een regenton draagt bij aan de scheiding van schoon en vuil water en zorgt voor de opvang van water in natte tijden. Relatief schoon regenwater verdwijnt niet als afvalwater in het riool, maar kan op een later moment weer ten goede komen aan de bodem. Daarbij is regenwater bruikbaar voor allerlei huishoudelijke klusjes, wat drinkwater bespaart. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het waterbeheer in Gouda.

Op www.gouda.nl/regenton kan een kortingsbon uitgeprint worden. De bon is daarnaast verkrijgbaar bij de verkooppunten Praxis en Life & Garden, waar ook de actiemodellen te bekijken zijn. De prijs van een complete set met korting varieert van 25 tot 99 euro. Een set bestaat uit een ton en een aansluitstuk voor de regenpijp. Bij de kunststoftonnen hoort ook een voetstuk.

Praxis (Goudkade 1) en Life & Garden (Achterwillenseweg 31) kunnen informatie verstrekken over de verschillende modellen. De bon is geldig tot 31 oktober 2007, zo lang de voorraad strekt. Bij de bestelling wordt aangegeven wanneer de ton opgehaald kan worden.