Politie Haaglanden

persberichten 5 september

Haaglanden, 05-09-2007

Betrapt op diefstal uit camper
Den Haag Een 43-jarige man, eigenaar van een camper, achtervolgde dinsdag 4 september omstreeks 08.35 uur een 20-jarige man omdat hij had ingebroken in zijn camper aan de Groot Hertoginnelaan. Op basis van een goed signalement zag de politie de mogelijke verdachte lopen op de Laan van Meerdervoort. In het bijzijn van de campereigenaar is de man aangehouden. De verdachte had een tas bij zich met daarin een aantal goederen afkomstig uit de camper. Ook bleken bij nader onderzoek twee andere mannen, vrienden van de verdachte, in het bezit te zijn van enkele gestolen goederen, afkomstig uit diezelfde camper. Deze twee mannen (20, 27 jaar) zijn ook door de politie aangehouden.

Beveiliging achtervolgt winkeldief
Den Haag - De beveiliging van een supermarkt aan de Theresiastraat rende omstreeks 15.30 uur achter een 31-jarige Hagenaar aan omdat de man mogelijk goederen had gestolen uit de winkel. Ter hoogte van de Laan van Nieuw Oost Indie was de dief in de bosjes gedoken en de beveiliging stond erbij toen de politie arriveerde. De man is aangehouden voor winkeldiefstal en meegenomen naar het politiebureau.


10 bekeuringen bij bromfietscontrole
Den Haag Bij een bromfietscontrole dinsdagmiddag tussen 12.45 en 14.30 uur op de Burgemeester Patijnlaan zijn 35 bromfietsers gecontroleerd. De politie gaf tien bestuurders een bekeuring: vier voor het overschrijden van de toegestane snelheid, drie voor het niet hebben van een certificaat/rijbewijs en drie voor het niet dragen van de helm.


50-jarige bestuurder levert rijbewijs in
Den Haag Oplettende medeweggebruikers belden woensdagochtend rond 00.30 uur de politie dat in de Vondelstraat een automobilist vreemd rijgedrag vertoonde. Politieagenten hielden de 50-jarige Hagenaar staande en namen hem een blaastest af. Het resultaat was 850 ugl. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs werd ingenomen.

Niet handsfree bellen, 355 euro boete
Leidschendam Een 38-jarige automobilist uit Gouda moest op dinsdag 4 september omstreeks 17.30 uur diep in de buidel tasten om zijn bekeuringen te kunnen betalen. De man werd op de Noordsingel betrapt, toen hij als bestuurder niet handsfree met zijn mobiele telefoon een gesprek voerde. Bij controle bleek, dat de Gouwenaar zijn rijbewijs had moeten inleveren, omdat hij nog een tweetal boetes had openstaan. Tevens bleek dat de APK keuring van zijn auto sinds 2005 was verstreken. De man betaalde zijn bekeuringen met een totaalbedrag van
355 euro aan het politiebureau. De boete voor het niet tijdig inleveren van zijn rijbewijs wordt hem nog nagezonden.

Brugpieper de weg kwijt
Leidschendam Een 12-jarige Leidschendammer had kennelijk niet erg opgelet, toen hij bij aanvang van het schoolseizoen door zijn ouders de weg naar de middelbare school was gewezen. De problemen ontstonden nadat hij op dinsdag 4 september de lessen had gevolgd en weer naar huis mocht. De brugpieper wist de weg naar huis niet te vinden en verdwaalde. Hij werd door de politie bij de rotonde Oosteinde/Rodelaan aangetroffen, waarna hij kon worden herenigd met zijn verontruste moeder.

Alcoholcontrole
Leidschendam/Voorburg De politie heeft in de nacht van woensdag 5 september op meerdere locaties een alcoholcontrole uitgevoerd. Op de Johann Sebastiaan Bachlaan, Damlaan, Damhouderstraat en de Koningin Julianalaan werden tientallen automobilisten en bestuurders van bromfietsen/scooters gecontroleerd. Een 39-jarige Haagse scooterrijder blies 295 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. Een 53-jarige Voorburgse automobilist bleek op dinsdag 4 september omstreeks 17.15 uur al onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de Rembrandtlaan en blies 435 ug/l. Het rijbewijs van de Voorburger was bij een eerdere veroordeling al ongeldig verklaard. De man kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Hennepkewerij in woning
Voorburg De politie trof dinsdag 4 september om 14.00 uur in een woning aan de Hartzstraat een hennepkwekerij aan. In de woning hielden agenten vier verdachten uit Den Haag (32-47 jaar) aan die bezig waren met het oogsten van de hennep. In de woning stonden 227 hennepplanten. De politie nam alle planten en apparatuur in beslag. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is
0800-7000. In dit geval werd de politie getipt via de meldlijn van Meld Misdaad Anoniem.

Zwaaien leidt tot aanrijding
Wassenaar Een 37-jarige automobiliste uit Soest zag dinsdag 4 september een kennis rijden aan de andere kant van de Rijksstraatweg. Enthousiast zwaaide zij naar haar vriendin. Zij lette daarbij echter niet op het voor haar rijdende verkeer dat inmiddels vanwege verkeersstagnatie tot stilstand was gekomen. De zwaaiende vrouw botste achterop een auto bestuurd door een 58-jarige Leidschendammer. De auto van de vrouw uit Soest raakte dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

Te veel op
Wassenaar Bij een alcoholcontrole bleek een 37-jarige automobilist uit Wassenaar te veel te hebben gedronken. Aan het bureau blies de Wassenaarder 305 ugl, terwijl 220 ugl de limiet is. De man kreeg een procres-verbaal

Voor de derde keer
Rijswijk Een 31-jarige automobilist uit Hilversum werd woensdag 5 september in Rijswijk betrapt op rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Rotterdamseweg en werd door de politiestaande gehouden. Hij had teveel gedronken en blies 265 ugl. Aangezien het voor de man al de derde keer in korte tijd was moet hij een onderzoek naar zijn rijvaardheid ondergaan. De man kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vrouw gewond na aanrijding
Delft Een 24-jarige vrouw raakte dinsdag 4 september om 08.00 uur gewond bij een aanrijding op de Molenstraat. De vrouw reed op haar scooter en werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Rotterdam die de vrouw over het hoofd zag. Zij raakte lichtgewond aan knie en pols.

Mishandeling in portiek
Delft De politie hield dinsdag 4 september om 12.00 uur een 42-jarige Delftenaar aan op verdenking van mishandeling. De man mishandelde in een portiek aan de Professor Evertslaan een 34-jarige plaatsgenote. De politie stelde een onderzoek in en verhoorde betrokkenen aan het bureau, waarna de 42-jarige man weer in vrijheid werd gesteld.

Dronken tegen lantaarnpaal
Zoetermeer Politieagenten troffen dinsdag 4 september om 11.25 uur een automobiliste aan die tegen een lantaarnpaal op de Planbaan was gereden. De automobiliste, die onder invloed reed, raakte niet gewond. De 43-jarige vrouw uit Zoetermeer vrouw had zoveel gedronken dat zij de ademtest niet volledig kon afleggen, het apparaat gaf 1500 ugl aan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De automobiliste moest een bloedproef ondergaan. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij kreeg een proces-verbaal.

Fietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer Bij een aanrijding op de kruising van de Van Leeuwenhoeklaan met de Dunantstraat raakte dinsdag 4 september om
17.45 uur een fietser gewond. Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Zoetermeer, fietste op de rotonde en kreeg geen voorrang van een
47-jarige automobilist uit Zoetermeer. De fietser kwam ten val en en liep schaafwonden op. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.