Gemeente Duiven


Duiven tekent deelnameverklaring duurzaam inkopen!
---

Op duurzame dinsdag 4 september jl. heeft wethouder Bas Elfrink, namens het College de
deelnameverklaring duurzaam inkopen ondertekend. Hiermee geven we aan dat we in het vervolg duurzaamheidsaspecten laten meewegen in ons inkoopbeleid.
Met de ondertekening van deze intentieverklaring nemen we deel aan het Programma duurzaam inkopen wat een initiatief is van de landelijke overheid in samenwerking met SenterNovem en de Milieufederaties. Dit initiatief komt voort uit de doelstelling van de overheid dat gemeenten en provincies in 2010 voor minimaal 50% duurzaam moeten inkopen. Het programma ondersteunt en adviseert gemeenten bij de uitvoering van duurzaam inkopen.
Uitwisseling van praktijkervaringen en monitoring van de resultaten zijn een belangrijk onderdeel van het programma.

foto ondertekening deelnameverklaring duurzaam inkopen



In het duurzame Horsterpark werd door de gemeente Duiven samen met de gemeenten Westervoort, Rheden, Renkum en Beuningen onder het genot van een biologisch hapje en drankje de eerste stap gezet naar een duurzaam inkoopbeleid.
Bij de ondertekening waren tevens de heren Vintges en Visschers namens de Gelderse Milieufederatie aanwezig en de heer Raedts van inkoopplatform Stedendriehoek om de ervaring met duurzaam inkopen met de aanwezigen te delen.