Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie houdt verdachte van inbraak aan

Beekbergen, 05-09-2007 o De politie van Apeldoorn heeft woensdagochtend 5 september in alle vroegte een 42jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak op een vakantiepark in Beekbergen.

Omstreeks 02.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er was ingebroken in een vakantiewoning aan de Stoppelbergweg en dat er bij een andere vakantiewoning een poging tot inbraak was geweest. Politiemensen die meteen ter plaatse gingen, ontdekten dat er in een chalet was ingebroken.Ook bleken er enkele bijbehorende schuurtjes doorzocht te zijn. Zij hebben daarop meteen een onderzoek ingesteld en de omgeving afgezocht.

Op een gegeven moment hoorden zij iemand door de struiken lopen. Toen deze persoon de politiemensen zag, zette deze het op een rennen. De achtervolging werd ingezet waarna de man werd aangehouden. Tijdens het fouilleren bleek dat de man een kniptang bij zich had. Hij is voor nader onderzoek ingeloten in Apeldoorn.

De door de politie ingezette speurhond vond even daarna vlak bij het chalet twee gevulde tassen aan met gestolen goederen.