Gemeente Helmond


Opening Cruyff Court

Op woensdag 5 september is het Cruyff Court Helmond Sport Veld feestelijk geopend, een kunstgras voetbalveld aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad.

Wethouder Jos Boetzkes opende het veld samen met Carole Thate (directeur van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV), Mario Capteijn (manager van Helmond Sport) en de bekende Helmondse oud-voetballers Willy van der Kuijlen, Hans Meeuwsen, Lambert Kreekels en Tonnie Beekmans.

Daarna speelde een selectie van Helmond Sport een demonstratiewedstrijd tegen een team uit de Binnenstad. Tot slot was er een voetbalclinic voor de kinderen uit de wijk, onder leiding van de trainersstaf van Helmond Sport.

Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het is een kunstgrasveld van 42 meter bij 28 meter. Dit bijzondere voetbalveld voor de jeugd is mogelijk gemaakt door een prima samenwerking tussen de stichting Cruyff Courts KNVB Velden, Helmond Sport, de Sticht Welzijn Helmond en de gemeente.

Helmond Sport zal hier 6 keer per jaar een activiteit voor de jeugd organiseren. Ook de Stichting Welzijn Helmond gaat het Cruyff Court gebruiken, net als basisschool De Vuurvogel en omliggende sportverenigingen om de jeugd te stimuleren sportief bezig te zijn. Het veld krijgt daarmee -naast een sportieve- ook een belangrijke sociale functie in Helmond.

De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen en hebben inmiddels al 46 Cruyff Courts in Nederland gerealiseerd. Hiervoor is een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Het project heeft als doel om met name in dichtbevolkte wijken via de sport, en het aanbieden van voetbalactiviteiten, de integratie tussen de verschillende lokale, etnische en overige groeperingen te bevorderen.