Ingezonden persbericht


Persbericht

Haagse Popweek 2007: Malle Pietje & The Bimbo's gecancelled, Legowelt vervangt

Popweek met meer dan 30 locaties en meer dan 100 bands!

Wo 15 aug 2007

Malle Pietje & The Bimbo's zullen niet spelen op 6 september tijdens de opening in dé popzaal van Den Haag, het Paard van Troje. Legowelt zal met een live-set de vervanger zijn! De line up is nu compleet met Relish, Pitch Blond, The Polar Exploration Ship, Poor Man Friend en Absent Minded voor maar 6,50 euro exclusief servicekosten!

Dit jaar wordt er wederom een popdebat georganiseerd in het Nutshuis op 7 september. Dit jaar heeft het debat als hoofdonderwerp de dancescene in Den Haag. Natuurlijk zijn er weer verschillende kenners en experts van de Haagse popscene aanwezig en kom vooral even langs als je iets te vertellen hebt of gewoon nieuwsgierig bent.

Nieuw dit jaar is het buitenpodium op 14 en 15 september op bij de Pop Hot Spot op de Grote Markt met optredens van de Beatbusters, Matik, Nine Volt, No Comment, Koel, The Dead Rudolphs, Joyfalds en Mic-Nif. Beide dagen zijn gratis toegankelijk.

Om de Popweek af te sluiten zal op 15 september in de avonduren ook de finale van de Haagse Popweek plaatsvinden. Dit belooft ook een speciale avond te worden met een cd-presentatie van de Haagse band Venus Flytrap. Ook zijn er optredens van andere hotte acts als Bagga Bownz, Cypher, Hasselhoff, Mr. Pauli, Geazah, Emission & Legion, Jiggi en een grote Popweek Jam. Ook zullen de Haagse Popprijzen en de Ramonaaa-award weer uitgereikt worden. Deze avond is 6 euro exclusief servicekosten.

De Haagse Popweek werkt dit jaar nauw samen met instellingen als The City Is Ours, Ground Two, Motorwolf Records, Prospero, Culturalis, Openbare Bibliotheken Den Haag en Hague Hiphop. Door het grote aantal meewerkende cafés, meer dan dertig, en meer dan honderd bands, wordt het dit jaar pas echt interessant om in september de Hofstad te bezoeken. Gedurende de gehele Haagse Popweek zullen veel leuke bands uit de regio te zien zijn op alle meewerkende podia van Den Haag. Dus zet 6 t/m 15 september alvast groot in je agenda.

De Haagse Popweek wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag afdeling Cultuur, Gemeente Den Haag afdeling City Marketing, Fonds 1818 en de Pop Hot Spot

De Haagse Popweek wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum. Voor meer info over de Haagse Popweek 2007:
Haags Pop Centrum, Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag, 070-3457457 Binnenkort ook meer info op www.haagsepopweek.nl

---- --