Gemeente Echt-Susteren


Middeleeuwse popmuziek tijdens Heiligdomsvaart

Reincarnatus.jpg

"Als u ze nog niet kent, moet u nu écht met deze veelzijdige groep komen kennismaken. De show staat als een huis, of beter nog, als een kasteel!"

Lovende recensies over de middeleeuwse popband Reincarnatus: Vijf Limburgse vrouwen die zich die zich hebben toegelegd op de combinatie van middeleeuwse muziek met popmuziek. Op donderdag 6 september geven de dames een spetterend openluchtconcert op het grote podium van de Heiligdomsvaart Susteren.

Het instrumentarium van de groep bestaat uit veel verschillende middeleeuwse instrumenten zoals een (elektrische) draailier, doedelzakken, schalmeien, ruispijpjes, blokfluiten, een vedel en een sleutelvedel. De popinstrumenten zijn een elektrische gitaar, drums, een basgitaar, samples en synthesizers. Allemaal bespeeld door de bandleden zelf. De snelheid waarmee de dames van instrument wisselen is verbluffend. De vaak meerstemmige zang in het Latijn of in de oude middeleeuwse Europese talen leveren een zeer mystieke stemming. Op deze manier ontstaat er een geheel nieuwe popsound, die door de combinatie van deze oude instrumenten met de hedendaagse muziek Keltisch, middeleeuws, ruig en strak klinkt. De muziek spettert van het podium als deze dames enkele rock-versies spelen van liefdesliederen uit de 12e eeuw!

De groep Reincarnatus is ontwikkeld door Joyce Hamers en Renate Dirix. Beiden hebben jarenlange ervaring op het gebied van muziek en theater. Na haar conservatoriumopleiding heeft Renate Dirix als orkestlid van André Rieu de hele wereld afgereisd en heeft hierdoor een enorme ervaring op het gebied van theater en entertainment opgedaan. In het Johann Strauss orkest speelde ze fagot en saxofoon. Haar interesse in middeleeuwse geschiedenis en de daarbij behorende muziekinstrumenten hebben ervoor gezorgd dat ze Reincarnatus formeerde. De groep staat dan ook onder haar muzikale leiding.

Joyce Hamers is specialist op audiovisueel gebied, een onderdeel waar Reincarnatus tijdens de concerten dankbaar gebruik van maakt. Zij werkte voorheen als programmamaker bij diverse omroepen. Kom dus genieten in Susteren!

Kaarten zijn te reserveren via de website www.heiligdomsvaart.nl of elke zaterdag af te halen in de hal van het voormalige gemeentehuis van Susteren tussen 9.00 en 12.00 uur.