Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Betreft
Manifestatie `Detailhandel & Bereikbaarheid' en verkiezing `Beste Binnenstad 2007'

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor de Manifestatie 'Detailhandel & Bereikbaarheid' van het Platform Detailhandel Nederland op donderdag 6 september in Perscentrum Nieuwspoort.

De binnensteden slippen dicht. Dit is funest voor winkels in stadscentra, want steeds vaker worden ze onbereikbaar voor het bevoorradend verkeer en de consument. Vrachtverkeer kan door wirwar aan regelgeving; strenge laad- en lostijden, verschil in voertuigeisen, milieuzones, strenge geluidsnormen en wegwerkzaamheden steeds moeilijker de winkels bereiken, waardoor lege schappen dreigen. Het Platform Detailhandel Nederland maakt zich hierover ernstig zorgen.

Ook consumenten hebben moeite om de winkels in binnensteden te bereiken. Goede parkeerfaciliteiten zijn belangrijk, maar dit laat nogal eens te wensen over. De parkeertarieven zijn hoog en blijven stijgen, zonder dat de kwaliteit merkbaar is verbeterd. Nog steeds blijkt het nauwelijks mogelijk te zijn om per minuut te kunnen betalen, zijn garages schimmig verlicht en laat de netheid ook te wensen over. Het Platform Detailhandel Nederland doet jaarlijks onderzoek naar de parkeerfaciliteiten in Nederland, de eerste resultaten van 2007 zijn opnieuw schrikbarend.

Tijdens de Manifestatie zal het Platform Detailhandel Nederland het toenemende probleem van het dichtslippen van binnensteden voorleggen aan de staatssecretaris van Economische Zaken, de heer Frank Heemskerk. Daarnaast zal de nieuwe voorzitter van de Commissie Stedelijke Distributie, de heer Eric Janse de Jonge, zijn visie op het thema geven.

Daarnaast wordt de winnaar van de `Beste Binnenstad 2007' bekendgemaakt. Wie neemt deze titel van Groningen en Zutphen over? Omdat binnensteden door hun omvang verschillen, wordt onderscheid gemaakt in twee categorieën: `grote' en `middelgrote' steden. In de race zitten nog: Arnhem, Eindhoven en Nijmegen (als grote steden) en Bergen op Zoom, Hoorn en Meppel (als middelgrote steden).

De bekendmaking zal worden ingeleid door Pim van den Berg. Hij is retaildeskundige (straat-o-loog) en neemt de zaal in vogelvlucht mee langs de zes genomineerde steden.

De Manifestatie vindt plaats op donderdag 6 september 2007, vanaf 15.30 uur in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en te retourneren aan het Platform Detailhandel Nederland.

Met vriendelijke groet,

Platform Detailhandel Nederland
Anouk Achterberg, Public Relations

Het Platform Detailhandel Nederland is het samenwerkingsverband van de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland en de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Zij vertegenwoordigt alle winkeliers van Nederland.

Platform Detailhandel Nederland
Overgoo 11
Postbus 262
2260 AG Leidschendam
T +31 (0)70 - 320 23 45
F +31 (0)70 - 327 87 97
E anouk@platformdetailhandel.nl www.platformdetailhandel.nl

Antwoordformulier

Manifestatie 'Detailhandel & Bereikbaarheid'
op donderdagmiddag 6 september 2007
in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag

O Ja, ik (wij) zal (zullen) hierbij aanwezig.

O Helaas, ik (wij) ben (zijn) verhinderd, maar wil wel graag de persmap met o.a. de speeches en het juryrapport ontvangen op onderstaand adres.

(aankruisen wat van toepassing is)

Medium:

Na(a)m(en):

Adres: ................................................................................


---

E-mail: ................................................................................

Telefoonnr. : ...........................................................................

S.v.p. z.s.m. retourneren naar: Platform Detailhandel Nederland T.a.v.: Anouk Achterberg
Fax: (070) 327 87 97
E-mail: bestebinnenstad@platformdetailhandel.nl


---- --