Informatieavond over woningbouw Benschop Oost

De gemeente Lopik en Van Hoogevest Ontwikkeling uit Amersfoort willen gezamenlijk een nieuwe woonbuurt aan de oostzijde van Benschop ontwikkelen. Op 6 september houdt de gemeente Lopik een informatieavond over de plannen. Hiervoor hebben de inwoners van Benschop en Polsbroek een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook andere belangstellenden zijn welkom.

Van Hoogevest Ontwikkeling is eigenaar van het stuk grond van 4,3 hectare aan de oostzijde van het dorp. Het streekplan van de provincie Utrecht biedt de moge- lijkheid om hier woningen te bouwen. De gemeente en de projectontwikkelaar willen gezamenlijk een mooie woonbuurt ontwikkelen op dit terrein.

Volop ruimte voor inbreng inwoners in de plannen Er ligt op dit moment nog geen stedenbouwkundig plan. er zijn nog geen woningen ontworpen en het is nog niet duidelijk hoeveel woningen er worden gebouwd. Belangstellenden kunnen zich nog niet inschrijven voor woningen. Toch willen de gemeente en de ontwikkelaar de inwoners van Benschop nu al informeren over de voornemens. Dat biedt gelegenheid om ook ideeën van bewoners van Benschop te verwerken in de plannen.

Woningbehoefte aangeven via website (vanaf 6 september) Op 6 september starten we met een website om de woningbehoefte in Benschop te peilen. Via de site www.lopik.nl onder de knop `Lopik bouwt aan...' kunnen mensen uit Benschop en omgeving aangeven of zij mogelijk in de toekomst interesse hebben in een nieuwe woning in Benschop Oost. Daarbij kunnen zij aangeven naar welk soort woning hun voorkeur zou uitgaan. Op deze wijze kunnen we peilen wat de behoefte is.

Informatieavond 6 september Op 6 september om 20.00 uur is de informatieavond in het dorpshuis van Benschop aan de Oranje Nassaustraat 31. Tijdens deze avond vertellen de gemeente Lopik en de ontwikkelaar hoe zij de komende periode de woonbuurt willen ontwerpen. Bewoners van Benschop kunnen zich aanmelden voor een ateliergroep. Deze ateliergroep voorziet de stedenbouwkundigen tijdens het maken van het ontwerp voor de woonbuurt van informatie, ideeën en suggesties. Dit najaar willen de gemeente en de ontwikkelaar een voorlopig ontwerp presenteren tijdens een nieuwe informatieavond voor de bewoners van Benschop.

Lopik, 24 augustus 2007