Gemeente Zaanstad

30-08-2007

Het College van Burgemeester en Wethouders wil het politieke jaar graag op inspirerende wijze openen en heeft gezocht naar een spreker van formaat. Paul Schnabel is directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en zijn analyses en rapportages over de moderne samenleving zijn welbekend. Er gaat zelden een maatschappelijk debat voorbij waarbij Paul Schnabel niet om zijn mening wordt gevraagd. Wie de naam van de socioloog intikt op `google' krijgt maar liefst 943.000 hits. Volgens de Volkskrant behoort hij tot de top 10 van de meest invloedrijke personen in Nederland. Maar hij is vooral een bevlogen spreker.

Burgemeester Wim Dijkstra: `Zaanstad gaat een enerverend jaar tegemoet. Naast al het reguliere werk wordt er gewerkt aan diverse visies op de toekomst van onze stad. Veel van deze visies komen tot stand in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Deze zijn dan ook uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Ik ben verheugd dat ik Paul Schnabel bereid heb gevonden om zijn visie op de staat van het land en de stad met ons te delen.'

De lezing is op 6 september en start om 20.30 uur, na de reguliere raadsvergadering. Plaats is het gemeentehuis, Bannehof 1 Zaandijk. De bijeenkomst wordt rond 22.00 uur afgesloten met een borrel.