Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden, 4 september 2007

Persuitnodiging

Opening van expositie in kamer wethouder Bleize

Wethouder Yvonne Bleize opent donderdag 6 september 2007 om 16.30 uur de derde expositie in een reeks van vier in haar werkkamer in het Stadhuis. De samensteller van de expositie is Minne Hoekstra. Hij heeft van de gemeente de opdracht gekregen in de periode september 2006 tot 2008 vier exposities te organiseren met werk van hedendaagse Leeuwarder kunstenaars.

De exposanten van deze derde expositie zijn leden van de Ateliergroep A9: Edith Stultiens, Ad de Laat, Caro Kroon, Henk Pietersma, Marijke Sjollema, Walter Baas, Jan Hofman, Petra Berbee en Trude van Assem. De eerste expositie opende op 9 september 2006 tijdens Open Monumentendag. Het betrof een foto-expositie met foto's (door Minne Hoekstra) van de huidige bewoners van oude stadsmonumenten in het gebied rond het Stadhuis. De tweede expositie was een presentatie van werk van het kunstenaarscollectief Stichting De Arendstuin waar Minne Hoekstra overigens zelf ook deel van uit maakt.

Nu is het kunstenaarscollectief A9 dus aan de beurt.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Stadhuis op zaterdag 8 september a.s. tijdens het Woonfestival. Daarna is de expositie voor publiek te bezichtigen elke vrijdagmiddag (behalve in de herfstvakantie) van 14 uur tot 17 uur, van vrijdag 14 september tot en met vrijdag 9 november 2007.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de opening op 6 september om 16.30 uur in de werkkamer van wethouder Yvonne Bleize.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden 058-233 4002.