Ingezonden persbericht


(pic)
Persaankondiging
Eindhoven, 4 September 2007

Aanbieding Brainport Agenda aan Minister Maria van der Hoeven

Op donderdag 6 september aanstaande presenteert Brainport de Brainport Agenda aan de Minister van Economische Zaken, mevrouw Maria van der Hoeven.

Brainport is veruit de belangrijkste kennisregio van Nederland en trekpaard van de nederlandse economie. De regio levert een hoge bijdrage aan het Bruto Nationaal Product. Er is een veelheid aan R&D georienteerde bedrijven, kennisinstituten, hightech ondernemingen en kennisintensieve samenwerkingen. Dit betekent dat de ontwikkeling van Brainport een zaak van (inter)nationaal belang is.

De ambitie van Brainport is ondernemers, investeerders en kenniswerkers een uitstekend, internationaal ecosysteem te bieden. Immers, in Brainport is de kennisproductiviteit hoger dan in andere kennisregio's in Europa en de rest van de wereld. Anders gezegd: de economische keten van kennis naar kunde naar kassa verloopt beter en sneller dan waar dan ook. Brainport staat voor een gerichte investering in het vestigingsklimaat, en voor de hechte samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Gezamenlijk zetten we de schouders eronder.

Stichting Brainport heeft voor het Kabinet een Agenda opgesteld waarin partnerschap van de rijksoverheid wordt gevraagd. Concrete ondersteuning van het Kabinet is van cruciaal belang voor verdere ontwikkeling van Brainport en voor de internationale concurrentiepositie van Nederland.

Op donderdag 6 september wordt de Brainport Agenda formeel overhandigd aan de minister van Economische Zaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met C. Weijma, Manager Communicatie Brainport weijma@brainport.nl tel. 040-2649990 Informatie over Brainport via www.brainport.nl

Over Brainport
Brainport vormt, als spil van een netwerk dat zich over Zuidoost-Nederland en de landsgrenzen uitstrekt, een Europese toptechnologieregio van formaat. Bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en de overheid werken nauw samen om deze concurrentiepositie verder te versterken. Dat is belangrijk voor de economie van Nederland en voor de bewoners en bedrijven in Brainport. Projecten binnen de gebieden 'People, Technology, Business en Basics' richten zich op concrete resultaten door en voor ondernemers, één van de sleutels tot succes.


---- --