Ingezonden persbericht


persuitnodiging

Protest bij commissievergadering over inval in Amsterdam Zuid Oost

Donderdag 6 september zal de commissie Algemene Zaken van de gemeente Amsterdam de inval in grand café Het Vervolg in Amsterdam Zuid Oost van 16 juni jl. bespreken. De Campagne Stop Politierazzia's organiseert een protest en zal zowel buiten de Stopera als in de zaal haar stem laten horen. Sprekers van verschillende organisaties zullen inspreken.

De Campagne Stop Politierazzia's bestaat uit migrantenorganisaties en organisaties die zich bezighouden met mensenrechten en migratie. Naar aanleiding van de inval in grand café Het Vervolg hebben zij besloten hun krachten te bundelen. De campagne keert zich tegen de manier waarop in onder andere Amsterdam Zuid Oost opgetreden wordt tegen migranten en jacht wordt gemaakt op migranten zonder verblijfsvergunning.

De demonstratie buiten zal lawaaiig van start gaan om 13:00 en voortduren tot het eind van de commissievergadering. Spandoeken, flyers en informatieborden zullen gebruikt worden om de commissieleden en het publiek te informeren.

Details:
Datum: 6 september 2007
Tijd: 13.00-17.00 uur
Locatie: Ingang Stopera aan amstelzijde en Boekmanzaal Stopera Adres: Amstel 2, Amsterdam

Noot voor de pers:
De sprekers zijn beschikbaar om voor en na het inspreken de pers te woord te staan. Zowel binnen als buiten zal het protest een demonstratief karakter hebben en genoeg mogelijkheid bieden voor foto's. Als bijlage van dit persbericht wordt de open brief van de Campagne Stop Politierazzia's meegestuurd.

Perscontact

Ingezonden persbericht