Socialistische Partij

Discussie: Politieke zaken die vrouwen raken


04-09-2007 * Het 8 maart comité organiseert donderdag 6 september een discussiebijeenkomst met als thema "Jeugd 12-18 jaar". De bijeenkomst vindt plaats in paviljoen kinderboerderij d'Oosterhout, Vondelstraat 31, Alkmaar. Vanaf 19.30 uur heten wij u welkom met een kopje koffie. De discussie begint om 20.00 uur. Om 21.45 uur sluiten we af en is er gelegenheid om nog wat na te praten, onder het genot van een drankje. De toegang is gratis en ook mannen zijn welkom.

Het 8 maart comité wil een schakelfunctie zijn tussen vrouwen en politiek en vindt het een uitdaging politieke partijen te stimuleren discussies over vrouwenzaken te organiseren. De organisatie van deze derde discussie is in handen van de SP. Aan het eind van het debat wordt de fakkel overgedragen aan de volgende partij.

Nu tijdens de kermis zie je weer hoeveel jongeren we in de stad hebben wonen. Ze zijn nu volop zichtbaar. Wat heeft Alkmaar deze jongeren te bieden? Waar schiet Alkmaar in tekort? Wat gaan we eraan doen? Er kunnen vanwege de tijd helaas maar drie hoofdthema's worden behandeld: Jeugd en sport, jeugd en school, "hangjongeren" in de positieve zin van het woord.

Een forum van hoofdzakelijk vrouwelijke Alkmaarse politici zal aanwezig zijn. Zij zullen net als de overige aanwezigen, in de gelegenheid worden gesteld om een mening te geven over dit onderwerp. Het publiek kan via de zaalmicrofoon reageren.