Uitnodiging Debat over zesjescultuur 6 september Den Haag

05/09/2007 13:53



Maes Okhuijsen



Premier Balkenende was duidelijk bij de opening van het academische jaar in Wageningen: het hoger onderwijs presteert ondermaats. Balkenende: "Waarom genoegen nemen met een zesje? Waarom middelmatigheid tot deugd verheffen? Waarom staan Nederlandse universiteiten niet hoger op internationale ranglijsten?" Coolpolitics on tour gaat op zoek naar de antwoorden en organiseert op donderdag 6 september in Den Haag een debat over de zesjescultuur in het hoger onderwijs.

In Wageningen zei Balkenende dat innovatie en ondernemerschap achterblijven, dat we te weinig doen aan research en development en dat Nederland niet meer de beste wil zijn. De kritiek van de premier staat niet op zich. Eerder deze week noemde minister Plasterk (Onderwijs, PvdA) Nederland een "wetenschappelijk ontwikkelingsland", de Vereniging van Universiteiten VSNU sprak van een "zesjescultuur" en voorzitter Oosterwijk van de Erasmus Universiteit Rotterdam zei dat het hoger onderwijs "een flinke scheut rivaliteit" kan gebruiken.

Daarom gaat op donderdag 6 september Tweede-Kamerlid Marianne Besselink (PvdA) onder leiding van Evelien Bosch (voorheen MTV) en Rindert de Groot (Coolpolitics) in debat met Mark Koster (Hoofdredacteur Campus-tv), Lisa Westerveld (Landelijke Studenten Vakbond) en anderen over de zesjescultuur in het hoger onderwijs.

Na het eerste succesvolle debat tijdens de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam in Cultuurpark Westergasfabriek, volgt nu een debat in het Atrium van de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Coolpolitics on tour
Datum: Donderdag 6 september 2007
Tijd: 12:15- 13:00 uur
Locatie: Haagse Hogeschool, Atrium
Toegang: gratis

Coolpolitics on tour wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.