Apple Benelux

PERSBERICHT

Apple introduceert vernieuwde iPod nano

Populairste muziekspeler ter wereld nu ook geschikt voor video

Bunnik, 5 september 2007 ­ Apple introduceert vandaag de vernieuwde iPod nano. De populairste muziekspeler ter wereld is nu geschikt voor het afspelen van video, heeft een verbeterde gebruikersinterface met Cover Flow en heeft bovendien een prachtige, nieuwe vormgeving. De geheel vernieuwde iPod nano heeft een groter display met 204 pixels per inch, wat betekent dat je films, tv-programma's en muziekclips kunt bekijken met de resolutie van de video-iPod. iPod nano wordt geleverd met drie leuke games, en je kunt extra games kopen via de online iTunes Store (www.itunes.com). De gebruiksduur van de batterij van de nieuwe iPod nano is maximaal 24 uur voor het afspelen van muziek en 5 uur voor het afspelen van video's. iPod nano heeft nu een schitterende behuizing van geanodiseerd aluminium en gepolijst roestvrij staal, en is leverbaar in vijf nieuwe kleuren: zilver, zwart, blauw, groen en (PRODUCT) RED Special Edition.

"We hebben de populairste muziekspeler ter wereld als uitgangspunt genomen en zijn er in geslaagd om 'm nog voor de feestdagen van video-ondersteuning te voorzien", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "iPod nano wordt gewoon elke keer beter."

De geheel vernieuwde iPod nano heeft een display met 204 pixels per inch, dat 65 procent helderder is dan de vorige generatie. De resolutie van 320 x 240 is perfect voor het onderweg bekijken van films en tv-programma's. De gebruikersinterface van de iPod nano is ook verbeterd, waardoor albumillustraties en foto's beter tot hun recht komen. De toevoeging van Cover Flow betekent dat je met het Click Wheel op albumhoes door je muziekcollectie kunt bladeren.

De vernieuwde iPod nano is ideaal voor het spelen van iPod-games en wordt geleverd met de amusementsgame iQuiz, het snelle Vortex waarbij een muur moet worden afgebroken, en het populaire patiencespel Klondike Nog meer games voor iPod nano zijn later deze maand verkrijgbaar bij de iTunes Store, waaronder Sudoku en Tetris van Electronic Arts en Ms. PAC-MAN van NAMCO.

iPod nano werkt naadloos samen met iTunes, zodat je eenvoudig je favoriete materiaal kunt importeren, beheren en synchroniseren. Je kunt muziek, video's en games voor je iPod nano kopen in de iTunes Store, waar je meer dan zes miljoen nummers vooraf kunt beluisteren en met één klik kunt kopen. Met een volle batterij kan de iPod nano maar liefst 24 uur audio afspelen of 5 uur video*. Dus waar je ook bent, met de nieuwe iPod nano kun je op ieder gewenst moment genieten van je muziek, tv-programma's en films.

De iPod is 's werelds populairste serie digitale muziekspelers, met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Vandaag introduceert Apple haar spannendste iPod- serie tot nu toe, met een iPod shuffle in vijf nieuwe kleuren; iPod classic met een capaciteit van meer dan 40.000 nummers; de geheel nieuwe iPod nano met videoweergave; en de baanbrekende iPod touch met zijn "multi-touch"- gebruikersinterface. Bezitters van een iPod kunnen kiezen uit een enorme hoeveelheid accessoires: meer dan 4000 producten die speciaal voor de iPod zijn gemaakt, waaronder hoesjes, fitnessaccessoires, luidsprekers en iPod-aansluitingen in meer dan 70% van alle Amerikaanse auto's.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPod nano is per direct verkrijgbaar. De zilverkleurige 4-GB uitvoering kost slechts 149 Euro. Het model van 8 GB is leverbaar in zilver, zwart, blauw, groen en als (PRODUCT) RED Special Edition voor slechts 199 Euro. Zowel de 4-GB als de 8-GB iPod nano voor Windows of Mac is nu wereldwijd verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers. Alle iPod nano-modellen worden geleverd met een koptelefoon met oordopjes, een USB-naar-30-pens- verloopkabel en een Universal Dock-connector.

Voor gebruik van iPod nano is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.4.8 of hoger en iTunes 7.4, of een Windows-pc met een USB 2.0- poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) of hoger en iTunes 7.4. Internettoegang is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen; hieraan kunnen kosten zijn verbonden. De iTunes Store is niet in elk land beschikbaar.


* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. De opslagcapaciteit voor muziek is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de werkelijke opslagcapaciteit is afhankelijk van het materiaal; de opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op via iTunes overgezette, voor weergave op de iPod geschikte foto's; de opslagcapaciteit voor videomateriaal is gebaseerd op 1,5-Mbps H.264-video en een resolutie van 640 x 480, in combinatie met 128-Kbps audio; de werkelijke opslagcapaciteit is afhankelijk van het materiaal.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, Cover Flow, iTunes en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --