Apple Benelux

PERSBERICHT

Apple onthult de iTunes Wi-Fi Music Store

Muziek draadloos naar iPod touch en iPhone downloaden

Ringtone Maker ingebouwd in iTunes

Bunnik, 5 september 2007 ­ Apple onthult vandaag de iTunes Wi-Fi Music Store, die muziekfans de mogelijkheid biedt om via een Wi-Fi-netwerk nummers en albums op te zoeken, te beluisteren, te kopen en vervolgens rechtstreeks naar hun iPod touch of iPhone te downloaden. Met de iTunes Wi-Fi Music Store kunnen muziekliefhebbers meteen op hun iPod touch of iPhone naar hun muziekaankoop luisteren zonder dat er een computer aan te pas komt. Als ze hun iPod touch of iPhone daarna op hun pc of Mac aansluiten, wordt de gedownloade muziek automatisch gesynchroniseerd met hun iTunes-bibliotheek. Als er een nummer of album slechts gedeeltelijk naar de iPod touch of iPhone is gedownload, wordt de download automatisch door de computer voltooid. Prijzen en assortiment van iTunes Wi-Fi Music Store zijn gelijk aan die van de reguliere iTunes Store.

"De iTunes Wi-Fi Music Store is ontzettend leuk. Je kunt er rondkijken, muziek opzoeken, beluisteren, kopen en meteen naar je iPod touch of iPhone downloaden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Dankzij dit soort innovatieve producten blijft iTunes vooroplopen in de digitalemuziekrevolutie."

Bovendien kunnen gebruikers van iTunes nu zelf ringtones maken door een segment van maximaal 30 seconden te kiezen uit meer dan een miljoen geselecteerde nummers in iTunes. Hun creatie kunnen ze daarna eenvoudig met hun iPhone synchroniseren. Als je eenmaal een van die speciaal geselecteerde nummers bij iTunes hebt gekocht ­ dat geldt dus ook voor reeds gekochte nummers ­ kost het slechts 0,99 Euro om een selectie van maximaal 30 seconden van dat nummer om te zetten in een ringtone en die vervolgens met je iPhone te synchroniseren. Je kunt je ringtones een persoonlijk tintje geven door te kiezen welk gedeelte van het nummer je wilt gebruiken en door fade-in- en fade-outpunten in te stellen. Op de iPhone kun je een zelfgemaakte ringtone als standaardringtone instellen en eventueel koppelen aan afzonderlijke bellers in je telefoonboek. En natuurlijk kun je het gekochte nummer gewoon blijven gebruiken.

Vandaag heeft Apple ook de volgende generatie gelanceerd van de populairste muziek- en videojukebox, iTunes 7.4, die je nu gratis kunt downloaden van www.itunes.com. iTunes 7.4 heeft nu een groter afspeelgedeelte voor films en tv- programma's, dat het hele iTunes-venster vult. Het resultaat is een fraaier beeld dat prettiger oogt. Je kunt nu bovendien zowel complete albums als afzonderlijke nummers een waardering geven.

De iTunes Store is 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet en in Amerika de derde muziekleverancier, waarmee de Apple winkel zowel Amazon als Target achter zich laat.* De iTunes Store heeft de grootste catalogus ter wereld met meer dan zes miljoen nummers, 550 televisieprogramma's en meer dan 500 films, en heeft al meer dan drie miljard nummers, 100 miljoen tv-programma's en meer dan twee miljoen films verkocht.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Zowel de nieuwe iTunes Wi-Fi Music Store als de speciale iTunes-ringtones voor de iPhone komen later deze maand beschikbaar. Gebruikers kunnen iTunes 7.4 vanaf heden gratis downloaden vanaf www.itunes.com. De muziek in de iTunes Wi-Fi Music Store heeft dezelfde prijs als de muziek in de iTunes Store. Ringtones van de geselecteerde nummers die eerder bij iTunes zijn gekocht, zijn verkrijgbaar voor 0,99 Euro extra. Internettoegang is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen; hieraan kunnen kosten zijn verbonden. De iTunes Store is niet in elk land beschikbaar.


* Gebaseerd op marktonderzoeksgegevens van MusicWatch van de NPD Group, die bij de beoordeling van consumentenaankopen van de afgelopen week één cd gelijk heeft gesteld aan 12 nummers, draadloze transacties buiten beschouwing gelaten.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes, iPod en iPhone zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --