Socialistische Partij

Ook grootste zorgbond achter actie 'Stop Uitverkoop Thuiszorg'


06-09-2007 * Ook AbvaKabo FNV, de grootste vakbond in de zorg, heeft zich achter de actie Stop Uitverkoop Thuiszorg geschaard. Inmiddels hebben nu alle vakbonden in de zorg zich solidair verklaard met de actie van het comité Zorg Geen Markt, dat is opgericht door SP-Kamerlid Agnes Kant en 50 zorgwerkers. AbvaKabo FNV heeft ruim 100.000 leden die in de zorg werkzaam zijn, waarvan ruim 30.000 in de thuiszorg.

AbvaKabo FNV heeft zich strijdbaar opgesteld. "Hoe kan nog verwacht worden dat de kwaliteit van de zorg op peil blijft als gemeenten er minder geld voor over hebben dan voor de schoonmaak van het stadhuis?" Bondsbestuurder Pim van Loon vroeg zich dat deze week af, na een onderzoek waaruit bleek hoe soms verkeerde prioriteiten worden gesteld.

Op de site van de bond staat verder te lezen dat AbvaKabo FNV de thuiszorgmedewerkers steunt in hun verzet tegen de door de werkgever opgedrongen Alfahulpconstructie. Steeds vaker wordt aan goed opgeleide thuiszorgwerkers gevraagd om een functie te accepteren waarvoor minder kwalificaties worden gevraagd en men minder betaald krijgt.

Thuiszorgorganisaties die voor verzorgenden bij het UWV ontslag aanvragen, omdat zij minder budget hebben voor de zorg, moeten rekenen op verweer van AbvaKabo FNV.

Staatssecretaris Bussemaker heeft vandaag voor het eerst toegegeven dat nu al 5000 banen op het spel staan. Zie ook:


* Teken de petitie tegen de uitverkoop van de thuiszorg! http://www.zorggeenmarkt.nl/stopuitverkoopthuiszorg.shtml
* Lees de verhalen van Karin, Wilma, Carolien en anderen die dagelijks met de gevolgen worden geconfronteerd.http://www.zorggeenmarkt.nl/praktijkverhalen.shtml