Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep nv

Datum 6 september 2007

BAM verhoogt winstverwachting 2007 na goed eerste halfjaar


· Resultaat vóór belastingen eerste halfjaar 2007: 166,8 miljoen (+28%)
· Nettoresultaat eerste halfjaar 2007: 126,3 miljoen (+41%)
· Duitse activiteiten ontwikkelen zich naar verwachting
· Orderportefeuille wederom op recordhoogte: 14,7 miljard
· Verhoging winstverwachting 2007: nettowinst van ten minste 230 miljoen

Gang van zaken eerste halfjaar 2007 Koninklijke BAM Groep heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De nettowinst steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 41% tot 126,3 miljoen (2006: 89,8 miljoen). De omzet is met ruim 6% toegenomen tot 4,1 miljard (2006: 3,9 miljard). De omzetstijging is grotendeels autonoom gerealiseerd. Het effect van acquisities op de omzetgroei bedraagt circa 1,5%. Vrijwel alle sectoren hebben aan de winststijging bijgedragen. De toename van het resultaat van de sector Bouw is grotendeels in het Verenigd Koninkrijk en België tot stand gekomen en houdt tevens verband met de verbeterde resultaten in Duitsland. In de sector Vastgoed heeft AM in het eerste halfjaar 2007 een naar verhouding hoge resultaatsbijdrage geleverd. Hiertegenover staat een lager resultaat uit vastgoedontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk. De stijging van de winst hangt tevens samen met de hogere resultaten van BAM PPP en Tebodin, alsmede met een aanzienlijk lagere belastingdruk in het eerste halfjaar 2007.


1e halfjaar 2007 1e halfjaar 2006 (x miljoen) Resultaat Omzet Resultaat Omzet Bouw 48,3 1.817 22,2 1.554 Vastgoed 48,4 531 44,8 598 Infra 57,3 1.814 61,4 1.713 Publiekprivate samenwerking 14,9 33 0,1 30 Installatietechniek 5,6 87 2,9 86 Consultancy en engineering 14,4 102 8,9 100 Pensioenen 1) / eliminaties -0,2 -283 6,4 -219 Totaal sectoren 188,7 4.101 146,7 3.862 Groepskosten -12,3 -5,5 Groepsrente -22,8 -18,8 Operationele activiteiten 153,6 122,4 Baggeren 13,2 8,1 Resultaat vóór belastingen 166,8 130,5 Belastingen -40,6 -40,5 Aandeel derden 0,1 -0,2 Nettoresultaat 126,3 89,8


1) Met ingang van 2007 worden alle pensioenresultaten toegerekend aan de sectoren.

De lagere belastingdruk in het eerste halfjaar 2007 volgt onder meer uit een eenmalige belastingbate in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van de verkoop van commercieel vastgoed uit eigen ontwikkeling in 2006. Andere factoren die resulteren in een lagere belastingdruk, zijn de verbeterde resultaten in Duitsland en de tariefsverlaging in Nederland van de vennootschapsbelasting.

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 2 van 11

Bouw
Omzet en resultaat in de sector Bouw zijn in het eerste halfjaar 2007 aanzienlijk toegenomen. De omzetgroei is grotendeels in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd, maar ook in de overige thuismarkten zijn meer projecten in uitvoering genomen.
De Nederlandse werkmaatschappijen hebben een goede bijdrage geleverd aan het resultaat. De langetermijnperspectieven voor de Nederlandse woningbouw blijven gunstig door de aanhoudende vraag. De Nederlandse utiliteitsbouwmarkt ontwikkelt zich positief, zowel in de private als in de budgetsector. De werkmaatschappijen ondervinden zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw margedruk door stijgende prijzen van onderaannemers en toeleveranciers, alsook door een gespannen arbeidsmarkt. Daarnaast worden opdrachtgevers in toenemende mate geconfronteerd met ontoereikende budgetten als gevolg van de stijgende bouwkosten. Dit leidt, samen met tijdrovende ruimtelijke-ordeningsprocedures, tot vertraging van de gunning van projecten. In België is zowel omzet als resultaat verder verbeterd. Interbuild opereert succesvol op met name de kantorenmarkt in Brussel en Vlaanderen.
HBG UK heeft de positie op de Britse utiliteitsbouwmarkt verder versterkt en uitstekende resultaten geboekt bij een aanmerkelijk hogere omzet. De Britse markt ontwikkelt zich gunstig. HBG UK heeft gedurende het eerste halfjaar een groot aantal nieuwe werken aangenomen. Recentelijk is een omvangrijke opdracht verworven voor de realisering van het Mann Island ontwikkelingsproject in Liverpool. De orderportefeuille ligt in vrijwel alle regio's op een hoog niveau. BAM Deutschland heeft in het eerste halfjaar ­ overeenkomstig de prognose ­ een break-even- resultaat behaald. BAM handhaaft de verwachting op jaarbasis een zelfde resultaat te behalen. Recentelijk heeft BAM Deutschland drie omvangrijke utiliteitsbouwprojecten verworven met een gezamenlijke waarde van ruim 170 miljoen, waaronder de bouw van een voetbalstadion in Dresden. De orderportefeuille van de sector Bouw bedraagt per 30 juni 2007 circa 5,7 miljard (ultimo 2006: 4,7 miljard). De toename van de orderportefeuille is grotendeels in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd.
Vastgoed
BAM heeft in de sector Vastgoed uitstekende resultaten behaald in het eerste halfjaar 2007. De omzet is afgenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, hoofdzakelijk door minder vastgoedtransacties in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland blijven de resultaten uit ontwikkeling van woningen goed. De vraag van consumenten naar woningen blijft groot. Budgetproblemen bij opdrachtgevers en tijdrovende ruimtelijke- ordeningsprocedures zorgen echter voor vertraging van de gunning van projecten. AM heeft een aanzienlijke resultaatsbijdrage geleverd, mede door een bovengemiddeld aantal opleveringen van woningen in het eerste halfjaar van 2007. De Groep heeft in het eerste halfjaar in Nederland in totaal ruim 2.300 woningen uit eigen ontwikkeling verkocht (vorig jaar: 2.450). Voor geheel 2007 verwacht de Groep een nagenoeg gelijk aantal woningen te verkopen als in voorgaand jaar (circa 5.400). De onverkochte, onverhuurde voorraad van de Groep in Nederland is gering (23 woningen en circa 3.500 m2 kantoor).
AM heeft in juni de overname van IPMMC Vastgoed afgerond en versterkt hiermee haar positie in het commercieel vastgoed. IPMMC Vastgoed heeft een portefeuille voor ontwikkeling van circa 550.000 m2 commercieel vastgoed.
In België heeft BAM de verwerving van Kairos afgerond. De onderneming behoort tot de grootste en meest succesvolle spelers in de Belgische vastgoedsector. Omzet en resultaat van Kairos zijn met ingang van 1 april 2007 geconsolideerd.
In het Verenigd Koninkrijk hebben in het eerste halfjaar van 2007 minder vastgoedtransacties plaatsgevonden. Het Britse vastgoedbedrijf heeft recentelijk de verkoop bekendgemaakt van acht ontwikkelingsprojecten. Deze verkoop zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de omzet en het resultaat van de sector Vastgoed in het tweede halfjaar 2007. In Ierland heeft het vastgoedbedrijf goed gepresteerd. Nieuwe ontwikkelingsprojecten worden selectief opgestart in verband met de haperende Ierse woningmarkt. Naar verwachting blijft op langere termijn de vraag naar nieuwe woningen groot.
De orderportefeuille van de sector Vastgoed bedraagt per 30 juni 2007 circa 3,3 miljard (ultimo 2006: 3,2 miljard).

---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 3 van 11

Infra
BAM heeft in de sector Infra in het eerste halfjaar 2007 in vrijwel alle landen goede resultaten behaald. De omzet is licht gestegen, voornamelijk door toegenomen activiteiten in Duitsland en de Verenigde Staten.
In Nederland hebben de werkmaatschappijen naar behoren gepresteerd. De in de periode 2005-2006 aangenomen grote werken dragen slechts bescheiden bij aan het resultaat, onder meer door sterk gestegen prijzen van onderaannemers en toeleveranciers. Het volume in de Nederlandse inframarkt neemt verder toe. Vooral in de sectoren wegenbouw, energie en telecom zijn de marktomstandigheden gunstig. Het prijsniveau voor nieuwe opdrachten in de inframarkt trekt aan, maar is nog niet bevredigend. Regelgeving ­ onder meer ten aanzien van luchtkwaliteit ­ leidt in toenemende mate tot vertraging of uitstel van infrastructurele projecten, zoals onlangs bij de verbreding van de rijksweg A4 tussen Zoeterwoude en Hoogmade.
De Belgische werkmaatschappijen hebben een hogere bijdrage geleverd aan het resultaat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Recentelijk is overeenstemming bereikt over de verwerving van de Belgisch-Limburgse infrabouwer Betonac. De onderneming met een jaaromzet van circa 100 miljoen, vormt een wezenlijke aanvulling op de infra-activiteiten van de Groep in België. Betonac is gespecialiseerd in de aanleg van wegen en infrastructurele voorzieningen. De voorgenomen overname past in de groeistrategie van BAM, zoals eind vorig jaar is uiteengezet in de strategische agenda 2007-2009.
In het Verenigd Koninkrijk heeft Nuttall een goed resultaat behaald. Het volume in de competitieve Britse inframarkt blijft onverminderd gunstig, mede dankzij de voorbereidingswerkzaamheden voor de Olympische Spelen van 2012. De orderportefeuille van Nuttall ligt op een hoog niveau. In Ierland heeft Ascon in lijn met de verwachting gepresteerd. De scherpe concurrentie en de toenemende complexiteit van contractvormen zorgen voor lichte margedruk. De orderportefeuille bevindt zich onveranderd op hoog niveau, mede dankzij omvangrijke wegenbouwprojecten. De infra-activiteiten in Duitsland zijn in het eerste halfjaar toegenomen, onder meer door de verwerving van een aantal omvangrijke werken. Het resultaat van Wayss & Freytag Ingenieurbau is in het eerste half jaar licht negatief, hoofdzakelijk door onderdekking van vaste kosten. In het tweede halfjaar wordt een break-even-resultaat verwacht.
Interbeton ­ actief in nichemarkten buiten Europa ­ en de Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron hebben wederom een goede bijdrage geleverd aan het resultaat. De gesprekken over de mogelijke verkoop van Flatiron ­ zoals in mei 2007 bekend gemaakt ­ maken goede voortgang. Naar verwachting zullen de gesprekken in september tot conclusies leiden. De orderportefeuille van de sector Infra is verder toegenomen tot 5,7 miljard (ultimo 2006: 5,5 miljard).
Publiekprivate samenwerking
BAM PPP heeft in het eerste halfjaar een uitstekend resultaat behaald. De verwerving van drie pps- contracten in het tweede kwartaal heeft geresulteerd in naar verhouding lagere aanbiedingskosten in het eerste halfjaar 2007. Verder hebben de gunstige resultaten uit operationele pps-contracten, samen met de ontbinding van een Brits scholencontract op verzoek van de opdrachtgever, positief bijgedragen aan het resultaat.
BAM heeft momenteel 26 pps-contracten in portefeuille, waarvan zeventien contracten operationeel zijn. Dit totaal is inclusief het recentelijk ­ in joint venture ­ verworven pps-contract voor de aanleg van de snelweg M7/M8 Portlaoise Motorway in Ierland. Daarnaast loopt een tiental aanbiedingen in de vijf thuislanden van de Groep. BAM PPP is onlangs geselecteerd als `preferred bidder' voor een Schots pps-contract voor de realisering van zes scholen. BAM heeft verder in mei 2007 bekendgemaakt om ­ in het kader van de eerder aangekondigde desinvesteringsstrategie ­ met investeringsfonds DIF (Dutch Infrastructure Fund) een joint-venture te vormen, die vier Britse, operationele pps-contracten van de Groep overneemt. De overdracht aan de joint-venture zal naar verwachting voor het jaareinde plaatsvinden. De transactie zal daarmee in het tweede halfjaar aan het resultaat bijdragen.
De pps-vorderingen (inclusief kortlopend deel) in de geconsolideerde balans zijn in het eerste halfjaar 2007 licht toegenomen tot 553 miljoen (ultimo 2006: 540 miljoen), terwijl ook de (non-recourse) pps-leningen licht zijn gestegen tot 521 miljoen (ultimo 2006: 500 miljoen). De huidige netto- investeringsverplichting voor de 26 pps-contracten in portefeuille bedraagt circa 155 miljoen. Hiervan is per 30 juni 2007 circa 82 miljoen reeds geïnvesteerd (ultimo 2006: 82 miljoen).
---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 4 van 11

Uitsluitend de opbrengsten en resultaten van de operationele pps-contracten worden in de sector Publiekprivate samenwerking verantwoord. Aan pps-contracten gerelateerde bouw- en onderhoudsactiviteiten worden in de betreffende sectoren gerapporteerd. Installatietechniek
BAM Techniek heeft een goed resultaat behaald, mede door een relatief groot aantal opleveringen van werken in het eerste halfjaar 2007. De marktomstandigheden blijven gunstig en de orderportefeuille ligt met 230 miljoen op een hoog niveau. Een groot deel van de omzet wordt gerealiseerd met kleine tot middelgrote opdrachten voor een vaste klantenkring. Consultancy en engineering
Tebodin heeft wederom een uitstekend resultaat behaald. De gerealiseerde marge in de eerste helft van 2007 is uitzonderlijk hoog, mede door een aanhoudend hoge bezettingsgraad. De orderportefeuille (30 juni 2007: 116 miljoen) is van uitstekende kwaliteit. De vooruitzichten blijven in vrijwel alle regio's gunstig.
Overig
De participatie in baggerbedrijf Van Oord (21,5%) leverde in het eerste halfjaar van 2007 een beduidend hogere bijdrage aan het resultaat in vergelijking met voorgaand jaar. Deze bijdrage is inclusief 1,9 miljoen preferent dividend.
Met ingang van dit boekjaar worden pensioenresultaten door de (gedeeltelijke) vrijval van onder IFRS gevormde pensioenvoorzieningen toegerekend aan de sectoren (bruto: 5,1 miljoen positief). In het eerste halfjaar van 2006 werd dit resultaat, alsmede het resultaat van de verdere overdracht van toegezegd-pensioenregelingen aan externe partijen, gerapporteerd onder de rubriek Pensioenen / eliminaties (bruto: 6,4 miljoen positief).
Geografische verdeling van omzet en resultaten


1e halfjaar 2007 1e halfjaar 2006 (x miljoen) Omzet Resultaat Marge Marge

Nederland 1.770 89,7 5,1% 4,8% België 269 10,3 3,8% 2,2% Verenigd Koninkrijk 1.076 52,6 4,9% 4,0% Ierland 186 8,1 4,4% 5,0% Duitsland 371 -3,5 -1,0% -6,1% Verenigde Staten 268 11,9 4,4% 3,5% Wereldwijd opererende bedrijven 204 19,6 9,6% 6,4% Eliminaties -43 - Totaal landen 4.101 188,7 4,6% 3,8% Groepskosten -12,3 Groepsrente -22,8 Operationele activiteiten 153,6 Baggeren 13,2 Resultaat vóór belastingen 166,8 4,1% 3,4% Orderportefeuille
De orderportefeuille bevindt zich wederom op recordhoogte en bedraagt per 30 juni 2007 14,7 miljard (ultimo 2006: 13,1 miljard). Deze toename van circa 12% ten opzichte van de stand ultimo 2006 is voor een belangrijk deel in Nederland en het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. Naar verwachting wordt van de totale orderportefeuille 4,7 miljard uitgevoerd in de tweede helft van 2007, 6,0 miljard in 2008 en 4,0 miljard in latere jaren.


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 5 van 11

Financiële positie
De kaspositie, het saldo van liquide middelen minus kortlopende bankkredieten, bedraagt per 30 juni 2007 349 miljoen (ultimo 2006: 551 miljoen). Deze daling van de kaspositie volgt in belangrijke mate het seizoenspatroon. Daarnaast is de kaspositie gedaald door de overname in het eerste halfjaar van De Wilgen Vastgoed en IPMMC Vastgoed in Nederland door AM alsmede door de overname van Kairos in België.
De rentedragende schulden bedragen per 30 juni 2007 2.179 miljoen (ultimo 2006: 1.897 miljoen). Deze stijging van de rentedragende schulden is voornamelijk het gevolg van de toegenomen financiering van vastgoedactiviteiten in Nederland en de hiervoor genoemde overnames in Nederland en België. Een belangrijk deel van de rentedragende schulden bestaat uit non-recourse pps-leningen en projectfinancieringen ( 908 miljoen) en achtergestelde leningen ( 247 miljoen, inclusief 48 miljoen preferente aandelen en 49 miljoen derden aandeelhouders AM). De nettoschuldpositie bedraagt per 30 juni 2007 1.559 miljoen (ultimo 2006: 1.136 miljoen). De solvabiliteit op basis van garantievermogen bedraagt per 30 juni 2007 15,5% van het balanstotaal (ultimo 2006: 14,7%). In augustus heeft BAM de financieringsstructuur verder versterkt door een nieuwe gecommitteerde financieringsfaciliteit van 550 miljoen met een looptijd van vijf jaar. De faciliteit zal onder meer worden gebruikt om ongecommitteerde bilaterale kredietlijnen af te lossen. Daarnaast heeft de Groep de looptijd van de achtergestelde lening van 150 miljoen met twee jaar verlengd, tot 2013, onder gelijktijdige verhoging met 50 miljoen tot 200 miljoen. De overige condities van de achtergestelde lening zijn tevens verbeterd. Naast de gecommitteerde langetermijnfaciliteiten behoudt BAM 155 miljoen aan bilaterale kredietfaciliteiten. De Groep vertrouwt erop met deze structuur de bedrijfsvoering en strategie de komende jaren optimaal te kunnen ondersteunen. Resultaat per gewoon aandeel
Het gemiddeld aantal winstgerechtigde gewone aandelen is ten opzichte van het eerste halfjaar vorig jaar licht gestegen tot 123,8 miljoen stukken (2006: 122,8 miljoen stukken). Deze toename volgt uit de omwisseling van converteerbare preferente aandelen in gewone aandelen. Het nettoresultaat is in het eerste halfjaar van 2007 per saldo gestegen tot 1,02 per gewoon aandeel (2006: 0,73). Uitgaande van volledige omwisseling van de converteerbare preferente aandelen is het nettoresultaat per gewoon aandeel gestegen tot 0,95 (2006: 0,68). Verwachting 2007
De Groep verwacht over 2007, naar de huidige inzichten en mede gezien de kwaliteit van de orderportefeuille, een omzet te behalen van ruim 9 miljard en een nettowinst van ten minste 230 miljoen. Hierbij is geen rekening gehouden met de verkoop van de Amerikaanse werkmaatschappij Flatiron.

Nadere informatie
Pers: Drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21, ac.pronk@bamgroep.nl Analisten: Drs. P. Juge RC, (030) 659 86 01, p.juge@bamgroep.nl Live audio webcast
De raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep geeft op 6 september 2007 tijdens de persbijeenkomst (10.30-11.30 uur) en de analistenbijeenkomst (12.00-13.30 uur) een toelichting op de resultaten over het eerste halfjaar 2007. Beide bijeenkomsten zijn te volgen via een live audio webcast (www.bam.nl). De bijeenkomsten vinden plaats in het Nederlands. Tevens is het mogelijk te kiezen voor simultane Engelse vertaling van de analistenbijeenkomst.
---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 6 van 11

Bijlagen

1. Verkorte winst- en verliesrekening

2. Gegevens per gewoon aandeel van nominaal 0,10
3. Geconsolideerde balans

4. Mutaties in het eigen vermogen toerekenbaar aan aandeelhouders
5. Verkort kasstroomoverzicht

6. Toelichting op halfjaarbericht 2007


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 7 van 11


1. Verkorte winst- en verliesrekening
(x miljoen)


2e kwartaal 1e halfjaar 2007 2006 2007 2006

2.255 2.117 Opbrengsten 4.101 3.862

Bedrijfsresultaat vóór afschrijvingen, bijzondere 118,1 115,4 waardeverminderingen 215,1 189,8
-25,5 -23,7 Afschrijvingen materiële en immateriële vaste activa -49,1 -45,6
- - Bijzondere waardeverminderingen - - 92,6 91,7 Bedrijfsresultaat 166,0 144,2


7,8 2,8 Financieringsbaten 16,0 8,3
-17,3 -16,0 Financieringslasten -33,8 -29,0 12,7 5,3 Resultaat uit deelnemingen 18,6 7,0 95,8 83,8 Resultaat vóór belastingen 166,8 130,5


-25,8 -25,2 Belastingen -40,6 -40,5 70,0 58,6 Nettoresultaat voor de periode 126,2 90,0

0,4 0,2 Nettoresultaat toerekenbaar aan belang derden -0,1 0,2 69,6 58,4 Nettoresultaat toerekenbaar aan aandeelhouders 126,3 89,8

2. Gegevens per gewoon aandeel van nominaal 0,10 (x 1, tenzij anders aangegeven)

2e kwartaal 1e halfjaar 2007 2006 2007 2006

0,56 0,47 Nettoresultaat 1,02 0,73 0,52 0,44 Nettoresultaat (fully diluted) 0,95 0.68

0,77 0,67 Cashflow 1,42 1,10 6,43 5,25 Eigen vermogen 6,43 5,25

22,17 18,49 Hoogste slotkoers 22,17 18,49 17,94 12,93 Laagste slotkoers 14,44 12,93 20,98 15,54 Koers ultimo 20,98 15,54

Gemiddeld aantal winstgerechtigde 123.786 123.275 aandelen (x 1.000) 123.772 122.826 Gemiddeld aantal winstgerechtigde 135.541 135.507 aandelen (fully diluted) (x 1.000) 135.540 135.480


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 8 van 11

3. Geconsolideerde balans
(x miljoen)
30 juni 2007 31 december 2006 30 juni 2006

Materiële vaste activa 467,1 442,1 428,7 Immateriële vaste activa 776,7 726,2 738,0 Pps-vorderingen 543,0 530,0 490,4 Deelnemingen 137,1 134,6 115,1 Overige financiële vaste activa 125,3 128,4 101,6 Derivaten 39,6 10,8 5,2 Latente belastingvorderingen 21,8 19,7 25,2 Vaste activa 2.110,6 1.991,8 1.904,2

Voorraden 1.679,3 1.313,2 1.273,9 Handels- en overige vorderingen 2.310,6 2.284,7 2.168,2 Te vorderen winstbelasting 25,5 51,4 81,6 Derivaten 0,8 0,2 0,3 Liquide middelen 619,7 761,3 535,7 Activa bestemd voor verkoop 1,5 1,5 1,5 Vlottende activa 4.637,4 4.412,3 4.061,2

Totaal activa 6.748,0 6.404,1 5.965,4

Eigen vermogen toerekenbaar aan
aandeelhouders van de vennootschap 797,9 692,6 651,6 Belang derden 9,3 4,2 2,4 Groepsvermogen 807,2 696,8 654,0

Leningen 1.713,0 1.484,2 1.485,4 Derivaten 2,2 22,9 15,7 Personeelsgerelateerde voorzieningen 126,1 155,7 171,2 Voorzieningen 90,6 109,6 106,8 Latente belastingverplichtingen 76,6 118,7 183,7 Langlopende verplichtingen 2.008,5 1.891,1 1.962,8

Leningen 465,9 412,7 315.8 Handels- en overige schulden 3.262,3 3.238,5 2.919,2 Derivaten - - 1,0 Voorzieningen 88,8 95,4 92,8 Verschuldigde winstbelasting 115,3 69,6 19,8 Kortlopende verplichtingen 3.932,3 3.816,2 3.348,6

Totaal groepsvermogen en verplichtingen 6.748,0 6.404,1 5.965,4

Garantievermogen 1.044,9 939,8 898,8


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 9 van 11

4. Mutaties in het eigen vermogen toerekenbaar aan aandeelhouders (x miljoen)

1e halfjaar Boekjaar 1e halfjaar 2007 2006 2006

Stand per 1 januari 692,6 581,7 581,7

Nettoresultaat toerekenbaar aan
aandeelhouders 126,3 137,0 89,8 Reële waarde kasstroomafdekkingen 35,9 28,5 29,8 Valutakoersverschillen -1,4 -8,4 -6,5 Totaal resultaat 160,8 157,1 113,1 Conversie preferente aandelen 0,2 5,9 5,9 Betaald dividend -55,7 -49,1 -49,1 Overige mutaties - -3,0 - Mutatie 105,3 110,9 69,9

Stand ultimo 797,9 692,6 651,6

5. Verkort kasstroomoverzicht
(x miljoen)

1e halfjaar Boekjaar 1e halfjaar 2007 2006 2006

Nettoresultaat voor de periode 126,2 137,6 90,0 Aanpassingen voor:

- Belastingen 40,6 90,8 40,5
- Afschrijvingen materiële / immateriële vaste activa 49,1 98,9 45,6
- Bijzondere waardeverminderingen - 1,0 -
- Boekresultaat verkoop materiële vaste activa -4,2 -3,3 -3,8
- Financieringsbaten en -lasten 17,8 47,6 20,7
- Resultaat uit deelnemingen -18,6 -20,8 -7,0 Mutaties in voorzieningen -55,2 -24,2 -14,0 Mutaties in werkkapitaal (exclusief netto-liquiditeiten) -285,8 37,0 -141,8 Kasstroom uit operationele activiteiten -130,1 364,6 30,2 Betaalde rente -44,2 -95,1 -42,2 Betaalde winstbelasting -27,4 -53.2 -28,7 Netto-kasstroom uit bedrijfsactiviteiten -201,7 216,3 -40,7 Netto-kasstroom uit investeringsactiviteiten -143,2 -414,0 -302,9 Netto-kasstroom uit financieringsactiviteiten 144,6 120,3 78,8

Afname netto-liquiditeiten -200,3 -77,4 -264,8 Beginstand netto-liquiditeiten 551,2 632,3 632,3 Valutakoersresultaat netto-liquiditeiten -1,9 -3,7 -5,6 Eindstand netto-liquiditeiten 349,0 551,2 361,9

Waarvan in bouwcombinaties en andere
samenwerkingsverbanden 228,6 239,0 206,0


---

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 10 van 11

6. Toelichting op halfjaarbericht 2007
Dit tussentijdse financiële bericht over het eerste halfjaar van 2007 is opgesteld in overeenstemming met IAS 34, `tussentijdse financiële rapportage'. Dit bericht dient te worden gelezen in samenhang met de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.

De in dit tussentijdse financiële bericht toegepaste grondslagen voor verslaglegging zijn consistent met de grondslagen, zoals toegepast en omschreven in de geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 2006.
Gesegmenteerde informatie
Koninklijke BAM Groep zal met ingang van het boekjaar 2007 afzonderlijk rapporteren over de bouwactiviteiten en over de vastgoedactiviteiten. Hiermee biedt BAM beter inzicht in de operationele en financiële gang van zaken van de Groep. Bouw en vastgoed kennen afwijkende rendements- en risicoprofielen. Uitgangspunt blijft dat beide activiteiten nauw met elkaar verbonden zijn; ook vaak binnen één werkmaatschappij. De segmenten van de Groep zijn met ingang van dit boekjaar de sectoren: Bouw, Vastgoed, Infra, Publiekprivate samenwerking, Installatietechniek en Consultancy en engineering.
Bedrijfsfusies en overnames
Op 19 maart 2007 heeft AM vastgoedonderneming De Wilgen Vastgoed verworven. De Wilgen Vastgoed is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vastgoedprojecten in binnenstedelijke gebieden in de Randstad, met name in Zuid-Holland.

Op 29 maart 2007 heeft de Groep de Belgische vastgoedonderneming Landsbeeck en dochteronderneming Kairos verworven, die verder zullen gaan onder de handelsnaam Kairos. De ondernemingen zijn sinds 1989 actief als ontwikkelaar van kantoren van hoge kwaliteit in met name Brussel, Antwerpen en de overige stedelijke gebieden in Vlaanderen.

Op 5 juni 2007 heeft AM vastgoedonderneming IPMMC Vastgoed verworven. IPMMC Vastgoed is een onafhankelijke, gespecialiseerde vastgoedonderneming die zich richt op ontwikkeling, consultancy en management van commercieel vastgoedprojecten in Nederland.

De totale overnamesom van bovengenoemde acquisities bedraagt 153,6 miljoen, waarvan 145,7 miljoen per 30 juni 2007 is betaald. De betaling van het restant van 7,9 miljoen is afhankelijk gesteld van toekomstige bedrijfsresultaten van de verworven entiteiten (`earn out'-regelingen). Dit bedrag is per 30 juni 2007 verantwoord onder de kortlopende verplichtingen. De overnames zijn verantwoord volgens de `purchase accounting methode'. Na de initiële allocatie van de kostprijs van de acquisities aan de gekochte activa, verplichtingen en voorwaardelijke verplichtingen is een bedrag van 35,5 miljoen goodwill geïdentificeerd. De reële waarde van de verkregen netto-activa en verplichtingen op overnamedatum bedroeg 118,1 miljoen tegen een boekwaarde van 90,4 miljoen (inclusief verkregen liquide middelen van 38,6 miljoen). De aanpassingen naar reële waarde hebben voor 16,6 miljoen betrekking op de waardering van onder meer merknaam en klantenbestand (immateriële vaste activa) en 11,1 miljoen op de waardering van lopende projecten.

Bovengenoemde overnames zullen in 2007 geen materiële invloed hebben op omzet en resultaat van de Groep.


10

Koninklijke BAM Groep nv

Persbericht 6 september 2007, blad 11 van 11

Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Koninklijke BAM Groep nv Beoordelingsverklaring

Opdracht
Wij hebben de in dit halfjaarbericht, op pagina 7 tot en met pagina 10, opgenomen tussentijdse financiële informatie van Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik bestaande uit de geconsolideerde balans per 30 juni 2007, de geconsolideerde winst-en-verliesrekening, het mutatieoverzicht eigen vermogen en het kasstroomoverzicht over de periode 1 januari 2007 tot en met 30 juni 2007 beoordeeld. Ten aanzien van de in dit halfjaarbericht opgenomen kwartaalcijfers over de periode 1 april 2007 tot en met 30 juni 2007 hebben wij geen beoordeling uitgevoerd. Het bestuur van de vennootschap is verantwoordelijk voor het opmaken en het weergeven van de tussentijdse financiële informatie in overeenstemming met IAS 34 `Tussentijdse financiële verslaggeving' zoals aanvaard binnen de Europese Unie. Het is onze verantwoordelijkheid een conclusie te formuleren bij de tussentijdse financiële informatie op basis van onze beoordeling.

Werkzaamheden
Wij hebben onze beoordeling van de tussentijdse financiële informatie verricht in overeenstemming met Nederlands recht waaronder Standaard 2410, `Het beoordelen van tussentijdse financiële informatie door de openbaar accountant van de entiteit'. Een beoordeling van tussentijdse financiële informatie bestaat uit het inwinnen van inlichtingen, met name bij personen die verantwoordelijk zijn voor financiën en verslaggeving, en het uitvoeren van cijferanalyses en andere beoordelingswerkzaamheden. De reikwijdte van een beoordeling is aanzienlijk geringer dan die van een controle die is uitgevoerd in overeenstemming met Controlestandaarden en stelt ons niet in staat zekerheid te verkrijgen dat wij kennis hebben genomen van alle aangelegenheden van materieel belang die bij een controle onderkend zouden worden. Om die reden geven wij geen accountantsverklaring af.

Conclusie
Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de tussentijdse financiële informatie tot en met 30 juni 2007 niet, in alle van materieel belang zijnde opzichten, is opgesteld in overeenstemming met IAS 34 `Tussentijdse financiële verslaggeving', zoals aanvaard binnen de Europese Unie.

Amsterdam, 5 september 2007
PricewaterhouseCoopers Accountants nv

mr. drs. J. van Hees RA

Koninklijke BAM Groep nv
Runnenburg 9, 3981 AZ Bunnik / Postbus 20, 3980 CA Bunnik Telefoon (030) 659 89 88 Postbank 2903344 / ABN AMRO bank 's-Gravenhage 43.00.08.937


---- --