PERSBERICHT



Barendrecht, 6 september 2007

ICT SOLUTIONS LEVERT SERVICE CREATION FRAMEWORK VOOR INTRODUCTIE VAN NIEUWE DIENSTEN DOOR OPERATORS

ICT Solutions (ICT), een vooraanstaande applicatie-integrator en ontwikkelaar van communicatieoplossingen heeft een oplossing ontwikkeld waarmee telecom operators de introductie van nieuwe diensten aanzienlijk kunnen versnellen. ICT levert hiervoor een Service Creation Framework, een grafische ontwikkelomgeving om diensten mee te bouwen, te lanceren en te beheren. Een operator kan straks zelf heel snel experimenteren en bestaande bouwblokken combineren tot nieuwe diensten.

Met het Service Creation Framework van ICT beschikt een operator over een revolutionaire manier om diensten te ontwikkelen en introduceren. Nieuwe diensten kunnen slechts in enkele dagen worden ontworpen, getest en ingevoerd.

KPN is de eerste operator die de door ICT ontwikkelde oplossing zal gaan inzetten voor een nieuw platform. Dit traject is door KPN onlangs gegund aan Nokia-Siemens Networks (NSN). NSN fungeert als systeemintegrator en ICT is toeleverancier.

Het nieuwe platform verzorgt voor 4.000 zakelijke klanten callcenter- en helpdeskdiensten. In eerste instantie gaat het om 18.000 servicenummers. Het platform is straks volledig geschikt voor multimedia toepassingen. In combinatie met KPN's All-IP netwerk zal bovendien vast, mobiel en internet in elkaar overgaan. KPN is hiermee goed voorbereid voor de toekomst.

Zakelijke telecomdiensten veranderen fundamenteel in een hoog tempo. Zo dient er allang niet meer alleen door middel van telefonie contact gelegd te kunnen worden met de klanten. Ook videobellen, Instant Messaging, e-mail en vele andere denkbare manieren van communicatie worden technisch mogelijk. Zo kan er vanuit het platform ook snel de koppeling naar MSN-functies worden gelegd en daarmee naar nieuwe doelgroepen.

Met onze oplossing worden operators in staat gesteld om met een ongekende time to market de dienstverlening van haar zakelijke klanten te faciliteren.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software,

waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen
of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testing, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Luc Timmermans, Branche Manager Communications & Multimedia ICT Solutions / Tony Sloos, Technology Officer ICT Solutions, telefoonnummer 0180 64 60 00.


---- --