Bod op Koninklijke Wegener NV

06/09/2007 08:34



PR Newswire



LONDON, September 6 /PRNewswire/ --

- Reactie door Institutionele Aandeelhouder

Governance for Owners LLP (GO), één van de grootste institutionele aandeelhouders in Koninklijke Wegener NV (Wegener) met 13,29% van Wegener's gewone aandelen, wil hierbij reageren op het bod van Mecom Group plc op Wegener op 28 augustus 2007.

GO vindt niet dat dit bod de reële waarde van Wegener weergeeft. Het geeft Mecom alle voordelen van de overname van dit steeds beter presterend hoogwaardig Nederlands bedrijf.


- GO is een betrokken, lange termijn aandeelhouder en is ervan overtuigd dat Wegener een uitstekende toekomst heeft met aanzienlijke ruimte om aandeelhouderswaarde te vergroten en de winst te verhogen in de komende jaren.

- Zoals aangetoond door de recente positieve resultaten is het management van Wegener bezig een sterk winstverbeterend programma te implementeren. De waarde van deze verbeteringen die toekomt aan de huidige aandeelhouders wordt niet weerspiegeld in het bod. De extra winsten die hiernaast ook nog voortvloeien uit de synergie met Mecom zouden voor een meer evenredig deel moeten toekomen aan de aandeelhouders van Wegener.

- De overname van Wegener lijkt cruciaal voor Mecom's strategie, hetgeen niet tot uiting komt in de waarde van het bod.

In een reactie op het bod stelt Peter Butler, oprichter en CEO van GO:

"Dit bod is een poging Wegener over te nemen voor minder dan de reële waarde. Governance for Owners is er niet van overtuigd dat Mecom de juiste partner is voor Wegener in deze fase van Wegener's ontwikkeling.

Als lange termijn aandeelhouder, willen wij het management van Wegener aansporen andere groei-mogelijkheden te onderzoeken"

Achtergrond

Op 28 augustus 2007 heeft Mecom haar bod op Wegener uitgebracht voor Euro 17,70 of 14.287 Mecom aandelen per aandeel Wegener. Mecom wordt verhandeld op AIM te Londen.

GO heeft 5.961.994 aandelen in Wegener, zijnde 13,29% van Wegener's gewone aandeelhouders kapitaal.

Governance for Owners

GO is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen grote financiële instituten, aandeelhouders en executives, gericht op lange termijn waardetoevoeging voor haar cliënten door uitoefening van
aandeelhoudersrechten.

GO heeft twee belangrijke diensten:

Het GO European Focus Fund, dat belegt in Europese beursgenoteerde bedrijven waar waarde kan worden toegevoegd door gebruik te maken van aandeelhoudersrechten. De GO Stewardship Services biedt diensten op het gebied van stemmen en 'engagement' betrekking hebbend op 1500 beursgenoteerde bedrijven in Europa, de VS en Zuid-Oost Azie, gecombineerd met een intensiever programma gericht op waardevermeerdering.

Voor nadere informatie: Anne Louise van Lynden, Investor Voice (namens GO), +31-343-561-727