Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
6 september 2007

Peter Sampers benoemd tot hoogleraar Financial Accounting

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft Peter Sampers benoemd tot hoogleraar Financial Accounting. De leerstoel is gevestigd bij het departement Accounting and Information Management van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde en geldt voor een halve dag per week (0.1 FTE). Daarnaast blijft Sampers als Senior Accounting Officer werkzaam voor Koninklijke DSM NV in Heerlen.

De nieuwe hoogleraar gaat zich toeleggen op het onderwijs en onderzoek ten behoeve van de post-graduate opleiding tot Registercontroller die de Universiteit Maastricht Business School aanbiedt. Daarbij zal hij zijn praktische ervaring met het opstellen van jaarrekeningen bij beursgenoteerde ondernemingen en zijn brede ervaring met internationale verslaggevingstandaarden in het onderwijs inbrengen.

Voordat hij zijn huidige functie bij DSM aanvaardde was Sampers bij Philips Electronics en bij de Frans Maas Groep verantwoordelijk voor externe verslaggeving. Verder is hij op nationaal en internationaal niveau actief in diverse commissies en adviesorganen. Onder andere als vice-voorzitter van de International Accounting Working Group van BusinessEurope, en als lid van de Supervisory Board van de European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG), de Roundtable for Consistent Application of IFRS van de Europese Commissie en de Commissie Financiële Verslaggeving van de Autoriteit Financiële Markten. In het verleden vertegenwoordigde hij Nederland in het Financial and Management Accounting Committee van de International Federation of Accountants, was hij voorzitter van het FINAD Overlegorgaan van het Nederlands Instituut van Registeraccountants en bestuurslid van het Controllers Instituut.

Peter Sampers (Linne, 1961) haalde in 1988 zijn diploma registeraccountant bij het Nederlands Instituut van Registeraccountants en promoveerde in 2003 aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift The Relation Between Management Control Systems and Shareholder Value Creation . Hij publiceert regelmatig over onderwerpen die met externe verslaggeving en corporate governance verantwoording te maken hebben.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Femke Kools, tel. 043 3885230, e-mail Femke.kools@ssc.unimaas.nl

De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/

Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society s needs are core values of Maastricht University.