Gemeente Leeuwarden

Voorlichting jongeren door Marco Florijn Voorlichting jongeren door Marco Florijn

Gemeente Leeuwarden leert van allochtone jongeren

Bron: gemeente Leeuwarden (06-09-2007) Woensdag 5 september liep een groep van veertien allochtone jongeren mee met medewerkers van het Service Meldpunt en van de afdeling Burgerzaken van de gemeente Leeuwarden. Bovendien gaf wethouder Marco Florijn een (interactieve) presentatie over dienstverlening.

Allochtone jongeren worden vaak door familie naar voren geschoven als contactpersoon voor de gemeente bij uiteenlopende zaken, zoals het aanvragen van een paspoort, rijbewijs, enzovoort. Voor deze jongeren is dit vaak een zware taak die veel stress op kan leveren. Bovendien ervaren de allochtone jongeren niet altijd even veel begrip aan de kant van de gemeente. Het werkbezoek is erop gericht de communicatie met deze jongeren te verbeteren en het onderling begrip te vergroten.

Het werkbezoek is een initiatief van Present Promotions, een leerbedrijf voor jongere talenten. Het leerbedrijf is een samenwerkingsverband van het Friesland College, ROC Friese Poort en de Christelijke Hogeschool Nederland. Verschillende activiteiten van Present Promotions worden uitgevoerd door een groep enthousiaste, multiculturele mbo-ers en hbo-ers: workshops en themabijeenkomsten, rolmodelschap door mentoring, bedrijfsbezoeken en presentaties, netwerken, evenementen, conferenties en dienstverlening. Er wordt hard gewerkt aan positievere beeldvorming tussen (allochtone) jongeren, het bedrijfsleven, instellingen en scholen.