Ingezonden persbericht


Persbericht

INFORMATICA KONDIGT INTEGRATIE MET HP NEOVIEW PLATFORM AAN

Nieuwegein, 6 september 2007 Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), aanbieder van data integratie-oplossingen, heeft aangekondigd dat haar data integratieplatform als eerste specifiek is gecertificeerd voor HP Neoview, HP s nieuwe generatie enterprise-class datawarehouses.

Als marktleider in data integratie en data kwaliteit, is Informatica s data integratieplatform vanaf nu in staat de (betaalbare) performance en schaalbaarheid van HP Neoview in te zetten. De combinatie van Informatica s producten voor data integratie en data management met HP Neoview stelt klanten in staat hun gegevens te consolideren, integreren, managen en analyseren om zo hun bedrijfskritische informatie beter te begrijpen.

Informatica is bijvoorbeeld al een belangrijk onderdeel van HP Oneview, een klantgerichte data warehouse-oplossing voor de telecomindustrie dat netwerk- en service-providers in staat stelt klantinteractiegegevens te analyseren (voice, IP, video) en zo klanten aan te trekken en te behouden. Daarnaast zijn de producten van Informatica ook geïntegreerd in een oplossing voor de financiële dienstverlening; een oplossing die een betere beheersing van ondernemersrisico en compliance mogelijk maakt. In het bijzonder maakt deze oplossing gebruik van Informatica s producten Informatica PowerCenter en Informatica Data Quality om internationale ondernemingen te helpen hun krediet, afzetmarkt en operationele risico s organisatiebreed te beheersen. Het helpt bij het vaststellen van blootstelling aan risico s en voldoet aan regelgeving zoals Basel II en Sarbanes-Oxley. Door gebruik te maken van een single-risk intelligence platform, kunnen klanten risico s beheersen en tegelijkertijd de hoogste mate van data kwaliteit waarborgen.

We zijn blij als eerste data integratie vendor gecertificeerd te zijn voor HP Neoview, zegt Maaike Hilbrand, senior marketing manager bij Informatica. We hebben al jarenlang een goede relatie met HP en om onze wederzijdse klanten hier nog verder van te kunnen laten profiteren willen we dat graag continueren.

Klanten willen risico s zo veel mogelijk beperken, kosten verlagen en de omzet verhogen, aldus Ben Barnes, vice president en general manager van de Business Intelligence Group, Software, bij HP. Dankzij de kwaliteit van de combinatie van Informatica s producten met HP Neoview, kan HP gedegen business intelligence aanbieden waarmee onze klanten beter afgewogen beslissingen kunnen nemen op basis van bedrijfsinformatie.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.850 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

##

Note: Informatica, PowerCenter and Informatica Data Quality are trademarks of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respectieve owners.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Kristen Miller, Senior PR & AR Manager EMEA
Tel: 030-6086700
E-mail: kmiller@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com