Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vijf overtreders bij controle handheld bellen

Publicatiedatum: 6-9-2007 10:07:36

ARNHEM - Een motorrijder van het regionale Verkeershandhavingsteam heeft woensdagmiddag met de onopvallende motor gecontroleerd op handheld bellen. Tussen 12.00 en 14.30 surveilleerde de motoragent in Arnhem. Vijf bellers werden betrapt en kregen een bekeuring.

De politie controleert vanaf 1 september met behulp van onopvallende motoren op het rijden met een mobiele telefoon in de hand. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft de politieregio's en het KLPD hiervoor deze motoren en extra middelen verstrekt. Sinds maart 2002 is het bestuurders van motorvoertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Jaarlijks worden bijna 120.000 bekeuringen uitgeschreven wegens overtreding van het verbod. Desondanks wordt het verbod nog onvoldoende nageleefd. Daarom hebben het BVOM en de Raad van Hoofdcommissarissen tot deze aanpak besloten.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


---

West-Veluwe Vallei

---

Verkeerscontrole-op-verzoek in Ederveen

Publicatiedatum: 6-9-2007 10:08:31

EDERVEEN - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verzoek van buurtbewoners een verkeerscontrole uitgevoerd op de Meikade. Bij deze controles zijn in totaal achttien bekeuringen uitgedeeld. Tussen 15.00 en 17.45 uur is de snelheid van 300 passanten gecontroleerd met de lasergun. Tien bestuurders reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 60 km/u de toegestane maximumsnelheid is. Vijf personen droegen hun autogordel niet, twee bromfietsers droegen hun helm niet en één bromfietser reed zonder bromfietsrijbewijs. Allen kregen een bekeuring. Bij de achttien bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken en dus konden zij hun weg vervolgen. Buurtbewoners hebben bij de gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het VHT is besloten op beide plaatsen regelmatig te controleren.
(07-136521)

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421