Gemeente Amstelveen

B en W juichen Haagse aandacht voor "Amstelveense" onderwerpen toe

Het college is verheugd dat de Planstudie A6/A9 en de ontwikkeling van de luchthaven Schiphol in het Urgentieprogramma Randstad (UPR) zijn opgenomen. B en W schrijven dit aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Minister Eurlings heeft het UPR gelanceerd om een aantal belangrijke opgaven voor de regio op korte termijn en in samenhang te kunnen afronden.

Het college onderschrijft in haar reactie het belang van snelle besluitvorming in samenhang voor de Randstad. Vooral waar de bereikbaarheid van de Noordvleugel in het geding is. Over de planstudie A6/A9 (Schiphol-Amsterdam-Almere) benadrukt zij dat het Stroomlijnalternatief noodzakelijk is om de bereikbaarheid van de Randstad te garanderen. Daarbij benadrukt het college dat een bovengrondse verbreding in Amstelveen leidt tot toenemende overlast en dit acht zij onacceptabel. Voor een duurzame oplossing ondersteunen B en W de verdiepte Stroomlijnvariant, waarbij de A9 ter hoogte van Amstelveen in een tunnel ligt. Zij spreken nogmaals de bereidheid uit om bij te dragen in de extra investeringslasten voor een tunnel.

Daarnaast onderkent het college dat een duurzame ontwikkeling van Schiphol de concurrentiepositie van de Randstad versterkt. Gelet op de gewenste balans tussen groei van Schiphol en de benodigde hinderbeperking voor de omgeving benadrukt het college de zwaarwegende positie van de Bestuurlijke Taskforce Amstelveen en omgeving. Het college gaat ervan uit dat beslissingen die genomen worden bij de uitwerking van de Bestuurlijke Taskforce Amstelveen e.o. zwaar zullen meewegen bij de verdere uitwerking van de toekomst van Schiphol, zowel voor korte, middellange als langere termijn.

Letty Groenveld
Team Communicatie

____________________________

Gemeente Amstelveen
T (020) 540 43 68
F (020) 540 47 63
www.amstelveen.nl

Aanwezig: maandag t/m donderdag


---- --