Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
5 september 2007
nummer:
075
|                                                                              |
Krabbelen en kwekken met de wethouder

De Capelse wethouder Aart-Jan Moerkerke, onder andere verantwoordelijk voor het beleidsveld 'jeugd' , is toegetreden tot de populaire internetsite 'Hyves'. Via deze website wil hij het contact met jongeren in Capelle aan den IJssel intensiveren. "Jeugdparticipatie is één van de speerpunten van dit college. Om de contacten met jongeren te verbeteren zijn al diverse stappen ondernomen, waaronder een uitgebreide enquête, het opzetten van een jeugdraad en - via e-mail - vragen over beleid. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om in contact te komen met jongeren. Hyves is daar één van. Overigens heeft de Capelse jeugdraad al een groep op Hyves."

Hyves is een zogenaamde vriendensite. Op de website kunnen gebruikers onder meer hun vriendennetwerk beheren, een moderne variant van een dagboek bijhouden, foto's laten zien. Hyves is inmiddels met ongeveer 4 miljoen leden de grootste website van Nederland en enorm populair bij jongeren. Leden van Hyves kunnen berichten voor elkaar achterlaten, zogenaamde 'krabbels' en kunnen met elkaar chatten, of in Hyves-taal 'kwekken'. Moerkerke hierover: "Dit is een heel laagdrempelige manier van werken. Jongeren laten veel makkelijker een 'krabbel' achter dan dat ze naar het gemeentehuis komen of een brief schrijven. Afhankelijk van de vraag wil ik of ik op vaste uren een 'kwek-venster' openzetten. Bijvoorbeeld elke woensdag van 17.00 tot 18.00 uur. Op die manier kunnen jongeren direct ideeën uitwisselen, commentaar geven op het beleid of gewoon laten weten wat ze van Capelle vinden. Dat is ook de eerste vraag die ik de jongeren wil stellen: vinden jullie dat iets en zo ja, op welke tijden?"

Wethouder Aart-Jan Moerkerke ziet de antwoorden op die eerste vraag graag tegemoet op Hyves. Hij is er te vinden via: aartjan-m.hyves.nl. De Capelse jeugdraad is te vinden op: c-j-r.hyves.nl.


---