Ingezonden persbericht


LaCie Biggest Quadra: 4TB RAID met vier schijven en interfaces

Ideaal voor professionele dataopslag, databack-up en -archivering

Amsterdam, 6 september 2007 - LaCie introduceert de Biggest Quadra. Deze RAID-oplossing heeft vier schijven, vier interfaces en een enorme opslagcapaciteit van 2TB of 4TB*. Dit maakt het geavanceerde systeem perfect voor de dataopslag van werkstations voor creatieve werkzaamheden. Daarnaast biedt het systeem krachtige databeveiliging en universele compatibiliteit via vier interfaces - FireWire 800, FireWire 400, USB 2.0 en eSATA.

Zijn hoge transmissiesnelheden maken de Biggest Quadra het perfecte storagesysteem voor talloze toepassingen, zoals voor de snelle opslag en opvraging van audio- of videobestanden van creatieve professionals. De oplossing is namelijk bij uitstek geschikt voor het snel opslaan van grote bestanden, back-uppen van databases of om direct op de drive te werken. De Biggest Quadra biedt uitstekende databeveiliging en flexibiliteit voor een lage prijs. Bovendien ondersteunt de Biggest Quadra RAID-level 0, 0+1 en 5, en RAID 5+ hot spare. Zo kunnen gebruikers de meest geschikte configuratie kiezen, afhankelijk van hun beveiligings-, snelheids- en capaciteitswensen.

"De Biggest Quadra biedt het beste op het gebied van interface- en schijftechnologie. Dit maakt de uiterst stille en compacte oplossing het meest universeel compatible en krachtige RAID-systeem dat er is", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Het systeem combineert gigantische opslagcapaciteit en -snelheid met uitstekende beveiliging door redundante dataopslag. Dit maakt de Biggest Quadra dé oplossing voor creatieve professionals. Het systeem is namelijk perfect voor het werken met professionele multistream audio, fotobibliotheken en desktop-publishing of als oplossing voor video-opslag en videoback-up."

Met zijn vier verwisselbare, hot-swappable en afzonderlijk afsluitbare harddisks in één systeem heeft de Biggest Quadra een ongekende processorkracht. Daardoor is de oplossing uitermate geschikt voor de dataopslag, -beveiliging en -archivering bij kleine bedrijven. De Biggest Quadra biedt gebruikers extra gemoedsrust. Het systeem reageert op uitval van drives, ventilatoren of stroom, en sluit automatisch af wanneer de temperatuur boven de 55 graden Celsius komt. Als een drive uitvalt, schakelt het systeem automatisch een nieuwe in, die beschikt over dezelfde data. Dataverlies en downtime zijn hierdoor voorgoed verleden tijd.

LaCie levert de Biggest Quadra met de professionele back-up- en herstelsoftware EMC® Retrospect® Express voor Mac en pc. De installatie van het systeem is uiterst snel en eenvoudig doordat de Biggest Quadra met plug-and-play in te zetten is en onafhankelijk van drives functioneert.

Beschikbaarheid

De Biggest Quadra van LaCie is verkrijgbaar vanaf oktober 2007 voor de adviesprijs van ¤ 1.249,00 voor de 2TB- en ¤ 2.499,00 voor de 4TB-versie. Prijzen incl. btw. De drives worden geleverd met alle kabels die nodig zijn voor onmiddellijk gebruik. De eSATA- en FireWire 800 PCI-kaarten zijn los verkrijgbaar bij LaCie.