Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Embargo tot 16.30 uur

Riekerpolder best onderhouden bedrijventerrein in Amsterdam

Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam winnaar ORAM-prijs 2007

De Riekerpolder is het best onderhouden bedrijventerrein in Amsterdam. Adjunct-directeur Bob van de Zande van het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam heeft hiervoor op donderdag 6 september tijdens de Zomerborrel van de ondernemersvereniging ORAM uit handen van voorzitter Jasper Heusdens de ORAM-Prijs ontvangen. Westpoortbeheer kreeg een eervolle vermelding voor het onderhoud van bedrijventerrein Teleport.

Ondanks de vele bouwactiviteiten die het nodige zwerfvuil veroorzaken, ziet de Riekerpolder er zeer verzorgd uit. Het gaat daarbij om de grote lijnen, maar ook om de details. Zo is er een veilige loopgoot voor kleine reptielen onder de A4. Ook zijn de geplaatste anti-parkeerpaaltjes geen gewone Amsterdammertjes, maar roestkleurige designpaaltjes die het bedrijventerrein een industriële uitstraling geven.

De ORAM-Prijs voor het best onderhouden bedrijventerrein is een initiatief van de ondernemersvereniging ORAM, dé belangenorganisatie van het Amsterdamse en regionale bedrijfsleven. De wisselprijs is in 2001 ingesteld om het beheer van de Amsterdamse bedrijventerreinen de aandacht te geven die het verdient. Sinds de invoering van de prijs is de kwaliteit van de zestien gebieden sterk verbeterd. De bedrijventerreinen worden elk kwartaal objectief gemeten. De beheerder met de hoogst jaarlijkse score ontvangt de ORAM-Prijs.

De resultaten van de metingen worden geregeld besproken in de beheergroepen van ORAM, die op de bedrijventerreinen actief zijn. Een beheergroep bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties zoals gemeente, stadsdeel, politie en beheerders van het gebied. Naast de beheergroep is in de Riekerpolder de Stichting Samenwerkende Bedrijven Riekerpolder actief. Deze stichting is mede door ORAM opgericht om met een shuttlebusverbinding de bereikbaarheid tussen metrostation Henk Sneevlietweg en de Riekerpolder te verbeteren.

De dienst Westpoortbeheer van de gemeente Amsterdam kreeg een eervolle vermelding voor het onderhoud van bedrijventerrein Teleport. Daarmee is Teleport vlak achter de Riekerpolder geëindigd. Westpoortbeheer heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de verbetering van Teleport. De gemeentelijke dienst won in 2005 al de ORAM-Prijs en kreeg vorig jaar de eervolle vermelding. Dit maal zal dat de laatste keer zijn. Het gemeentebestuur heeft besloten Westpoortbeheer wegens bezuinigingen op te heffen. Een andere dienst zal het werk overnemen.

Donderdag, 6 september 2007.

----------
Noot voor de pers:

Op vrijdagochtend 7 september wordt omstreeks 8.00 uur in de Riekerpolder een bord onthuld. Daarop staat vermeld dat OGA voor het beheer van de Riekerpolder de winnaar is van de ORAM-prijs 2007.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Mike Schellart, communicatieadviseur ORAM

Tel. 020-5301477 / 06-12161071

E-mail: schellart@oram.nl

----------