Ingezonden persbericht


persbericht

Gemeenten consulteren jongeren Noordoost Fryslân

Het thema jeugd staat hoog op de agenda van de NOFA-gemeenten (Noord Oost Friese Aanpak). De gemeente Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. willen Noordoost Fryslân nog leuker, beter en veiliger maken voor de jeugd. Om dit te kunnen realiseren zijn er met de provincie Fryslân afspraken gemaakt om in NOFA-verband te starten met het project jeugd, waarbij de provincie ook een financiële bijdrage levert.

Als eerste stap is er voor gekozen aan de slag te gaan met het thema "Veilig opgroeien in Noordoost Fryslân". Daarbij wordt als basis de van oorsprong Amerikaanse aanpak voor de ontwikkeling van systematisch preventief jeugdbeleid (Communities that Care) gebruikt.

De gegevens die hiervoor nodig zijn worden onder andere geïnventariseerd middels de enquête "Laat je horen!" Deze enquête wordt gehouden onder de jeugd van 12 t/m 17 jaar. Begin september krijgt de jeugd van 12 tot en met 17 jaar een brief toegestuurd. Via deze brief worden zij uitgenodigd om deze enquête op internet in te vullen in de periode van 10 t/m 30 september. Daarbij stelt iedere gemeente een aantal aantrekkelijke prijzen beschikbaar.

De antwoorden zullen daarna nader worden geanalyseerd door Partoer CMO te Leeuwarden. De resultaten verwachten wij uiterlijk in december te kunnen presenteren.


---