Gemeente Dordrecht


Nieuwe reeks Hofconcerten ingeluid door Rotterdams Kamerorkest

6-9-2007

Rotterdams Kamerorkest Het traditionele openingsconcert van een nieuw seizoen Hofconcerten wordt dit jaar gegeven door het Rotterdams Kamerorkest.

Het Rotterdams Kamerorkest is een dynamisch orkest bestaande uit enthousiaste, ambitieuze beroepsmusici.Vanaf de oprichting in het jaar 2000 heeft het orkest zich, onder leiding van de Zuid-Afrikaanse dirigent Conrad van Alphen, razendsnel een vooraanstaande plaats in de Nederlandse en internationale muziekwereld weten te veroveren. Het Rotterdams Kamerorkest wordt geprogrammeerd in concertseries in belangrijke zalen zoals Het Concertgebouw in Amsterdam, MuziekcentrumVredenburg in Utrecht en De Doelen in Rotterdam, waar het orkest zelfs een eigen serie heeft. Ook ontvangt het orkest regelmatig uitnodigingen om in het buitenland op te treden voor internationale festivals en concertseries. Daarnaast werden een aantal uitstekend gerecenseerde CD's uitgebracht.

Het Rotterdams Kamerorkest heeft een kern van 22 strijkers die voor bepaalde werken uitgebreid wordt met blazers. Het repertoire van het orkest is zeer breed: van muziek uit de Barok tot en met de 21e eeuw. Er worden zowel zeer bekende als onbekende composities uit alle stijlperiodes uitgevoerd, alsmede nieuwe, vaak speciaal voor dit orkest geschreven composities. Tevens heeft het orkest onder grote belangstelling van de internationale pers een aantal premières van reconstructies van onbekende werken van Beethoven uitgevoerd.

Het onmiskenbare dirigeertalent van Conrad van Alphen en de uitzonderlijke kwaliteit van de groep jonge, ambitieuze musici maken een hoog musiceerniveau mogelijk, waarbij aandacht voor detail én grote muzikale lijnen hand in hand gaan. Het Rotterdams Kamerorkest valt vooral op door de warme strijkersklank en de energieke manier van musiceren, waardoor het verhaal van de muziek voor het publiek voelbaar wordt.

Zie voor verdere informatie www.rotterdamskamerorkest.com en www.stichtingtobe.nl