Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leidschendam, 6 augustus 2007

Welke stad wordt de beste van Nederland in 2007?

Strijd om titel Beste Binnenstad nadert ontknoping

De strijd om de titel van Beste Binnenstad 2007 gaat de beslissende fase in. Over precies een maand is bekend welke steden Groningen en Zutphen - de titelhouders - gaan opvolgen. n. Dit jaar zullen opnieuw winnaars aangewezen worden in twee categorieën: grote steden en middelgrote steden. Op 6 september wordt tijdens de Manifestatie van het Platform Detailhandel Nederland in Den Haag bekendgemaakt welke gemeenten de beste binnenstad van Nederland hebben.

De jury van deskundigen, met daarin het bedrijfsleven en de Ministeries van Economische Zaken, Justitie, VROM en Verkeer & Waterstaat, heeft zich gebogen over de kandidaten die het tot de eindfase hebben geschopt. Een eerste voorselectie van zeven steden in elk van de categorieën is gemaakt:

Grote steden
(meer dan 70.000 inwoners)

Middelgrote steden
(minder dan 70.000 inwoners)

Arnhem

Bergen op Zoom

Eindhoven

Elburg

Haarlem

Hoorn

Helmond

Meppel

Leeuwarden

Oosterhout

Nijmegen

Terneuzen

Zoetermeer

Woerden

Komende maand zal de jury bespreken welke steden op 6 september als winnaar uit de bus komen. Dit zal nog een spannende strijd worden.

Bij de verkiezing Beste Binnenstad wordt de binnenstad in de volle breedte bekeken, dit gebeurt zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als vanuit de winkelier. Belangrijk daarbij is dat de steden worden gevraagd te motiveren waarom zij de 'Beste Binnenstad 2007' zijn en welke inspanningen daarvoor zijn gepleegd.

Op 6 september wordt duidelijk wie met de titels aan de haal gaan.

----------