RTL Group

Onervaren reizigers gaan strijd aan met cultuurverschillen in 'Lost In Tokyo' bij RTL 5

HONDERD JAPANNERS BESLISSEN OVER LOT HOLLANDERS

Integratie is een hot topic in Nederland, maar hoe brengen dwalende Hollanders het er zelf vanaf aan de andere kant van de wereld? Vanaf donderdag 6 september start bij RTL 5 'Lost In Tokyo', een door Renate Verbaan gepresenteerde nieuwe reality-serie waarin twaalf onervaren Nederlandse reizigers plompverloren in het overweldigende Tokyo worden gedropt. De deelnemers gaan met elkaar de uitdaging aan om zo goed mogelijk de Japanse gebruiken en rituelen onder de knie te krijgen, tradities die vaak volledig afwijken van ons dagelijkse leven en belevingswereld. Wie van de kandidaten kan het beste Tokyo aan?

In dit nieuwe programma vertrekken twaalf nietsvermoedende Nederlandse mannen en vrouwen naar een voor hen nog onbekende bestemming: ze worden ondergebracht in een appartement midden in de wereldstedelijke hectiek van de stad Tokyo. De kandidaten hebben beperkte reiservaring en zijn onbekend met de Japanse taal en cultuur. Van hen wordt desondanks verwacht dat zij niet alleen samen werken en (over)leven, maar ook de strijd met elkaar aangaan om uit te maken wie zich het beste handhaaft en de cultuurschok de baas is.

De deelnemers voeren verschillende avontuurlijke opdrachten uit. In elke aflevering wordt de groep in tweeën gedeeld en te werk gesteld in uiteenlopende beroepsgroepen, van de entertainment- tot de seksindustrie. Parallel aan deze werkopdrachten worden door de groep twee individuele kandidaten aangewezen die in een duel uitmaken wie het snelst een Japans gebruik door heeft. Na twee dagen leggen de kandidaten een examen af. De winnaar wordt vrijgesteld en verblijft in een luxe appartement. De verliezers van de groepsopdracht en de individuele opdracht verschijnen voor een gevreesd tribunaal van honderd Japanners. Voor deze onverbiddelijke autochtonen proberen de kandidaten nogmaals te bewijzen dat ze weten hoe de Japanse cultuur in elkaar steekt. De kandidaat die hier niet in slaagt mag meteen zijn koffers pakken en vertrekken. Elke week valt er een kandidaat af. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met één miljoen Yen (7000 euro) en mag drie maanden doorbrengen in een luxe verblijf midden in de miljoenenstad.

Lost In Tokyo is een intrigerende, individuele strijd van twaalf Hollanders met een stad die verrast, verbaast en shockeert.

Uitzending: RTL 5, wekelijks, vanaf donderdag 6 september, tussen 20.30 en 21.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Donate Brunink, RTL Nederland communicatie via tel. 035-6718624 of donate.brunink@rtl.nl