Ingezonden persbericht


(31 augustus 2007 - Bericht van Open Radio Groep)

P E R S B E R I C H T

Open Radio Groep presenteert zich donderdag 6 september

Amsterdam, 31 augustus 2007 -
Donderdag 6 september 2007 om 15:00 in de Waag Society, Amsterdam lanceert de Open Radio Groep haar website (http://www.open-radio.nl). Deze website is bedoeld om de makers en luisteraars van onafhankelijke radio te
vertegenwoordigen. Open-radio.nl zal het werk en de interesses weerspiegelen van journalisten en musici die niet te vinden zijn op de massamedia kanalen. Een plek waar nieuws, programma's, muziek of experimentele uitzendingen samengebracht kunnen worden.

Uit ervaring is gebleken dat veel groepen radio-uitzendingen maken, verspreid over verschillende streaming servers en websites. Voor een geinteresseerde luisteraar is dat moeilijk bij te houden. Daarom is er besloten om een website te creeren waarop iedereen haar of zijn uitzending kan plaatsen, op een zelf te bepalen tijdstip. De ruimte tussen bijdragen zal door copyleft muziek worden gevuld. Dit zijn producten die worden gepubliceerd met een licentie dat uitdrukkelijk de aanpassing en verspreiding van het product toelaat. Het werk kan of in het publieke domein worden geplaatst of onder een open licentie zoals bijvoorbeeld een van de vele Creative Commons licenties.

Met open-radio.nl komt er capaciteit voor een 24/7 stream, met inhoudelijk ideologisch bewogen geluidsmateriaal dat door iedereen aangeleverd en beluisterd kan worden.

U bent van harte uitgenodigd om de lancering en aangesloten receptie bij te wonen.

-------

Noten voor de pers

Contact: Open Radio Groep 06-23122463 info2007@open-radio.nl

http://www.open-radio.nl

(einde persbericht)